x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaslui: 17 localităţi fără energie electrică, din cauza gerului

Vaslui: 17 localităţi fără energie electrică, din cauza gerului

25 Ian 2010   •   00:00

Un număr de 17 localităţi din judeţul Vaslui, inclusiv municipiul reşedinţă, au rămas, luni, timp de aproximativ o oră, fără anergie electrică din cauza gerului care a afectat o staţie importantă de transformare a energiei electrice.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vaslui, temperaturile foarte scăzute, de până la minus 24 de grade Celsius, au favorizarea apariţia unei defecţiuni la staţia de transformare a energiei electrice din apropierea municipiului Vaslui, rămânând nealimentate câteva sute de posturi de transformare de joasă tensiune.

Astfel, au rămas fără curent 17 localităţi din comunele Soleşti, Codăeşti, Bălteni, Dăneşti, Zăpodeni, inclusiv municipiul Vaslui.

"Pe lângă populaţie, au fost afectate, timp de o oră, şi cele mai importante instituţii publice din judeţ, respectiv Prefectura, Primăria Vaslui, SRI, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, sediul E.ON. Avariile au fot remediate, iar în momentul de faţă nu mai există defecţiuni pe liniile de medie tensiune din cauza condiţiilor meteo extreme", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii, luni după-amiază, de Prefectura Vaslui.

Conform reprezentanţilor E.ON Moldova, în judeţ mai există cazuri izolate de consumatori care nu au energie electrică, însă defecţiunile vor fi remediate în timp util de către echipele de intervenţie aflate în teren la ora transmiterii acestei ştiri.

×
Subiecte în articol: meteo