x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasluian de 75 de ani, condamnat la 17 ani de închisoare după ce l-a omorât pe şeful Inspecţiei Fiscale din Bârlad

Vasluian de 75 de ani, condamnat la 17 ani de închisoare după ce l-a omorât pe şeful Inspecţiei Fiscale din Bârlad

20 Sep 2013   •   21:16
Vasluian de 75 de ani, condamnat la 17 ani de închisoare după ce l-a omorât pe şeful Inspecţiei Fiscale din Bârlad

Un vasluian în vârstă de 75 de ani a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor calificat după ce, în primăvara acestui an, l-a ucis în plină stradă cu un cuţit pe şeful Inspecţiei Fiscale de la Administraţia Finanţelor Publice Bârlad, informează mediafax.ro.

Magistraţii Tribunalului Vaslui l-au condamnat la 17 ani de închisoare pe Neculai Ifrim, cel care, la sfârşitul lunii aprilie, l-a înjunghiat cu un cuţit, în faţa blocului în care locuia, pe şeful Inspecţiei Fiscale de la Administraţiei Finanţelor Publice Bârlad, Iulian Avasilinei. Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, bătrânul va trebui să plătească daune morale şi materiale familiei celui ucis în sumă de 50.000 de lei.

Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Vaslui.

Potrivit rechizitoriului procurorului de caz din cadrul Tribunalului Vaslui, Neculai Ifrim a folosit acel cuţit în legitimă apărare. În declaraţia dată anchetatorilor, bătrânul susţine că, în dimineaţa în care a avut loc crima, se afla în faţa blocului în care locuia şeful Inspecţiei Fiscale Bârlad ca să taie cu un cuţit verdeţuri pe care să le pună într-o ciorbă. Deranjat de prezenţa bătrânului în zonă, un câine care se afla într-un spaţiu îngrădit din faţa blocului a început să latre, astfel încât Iulian Avasilieni a ieşit pe balcon să vadă ce se întâmplă.

Întrebat de ce taie acele verdeţuri, Neculai Ifrim i-a arătat un semn obscen şefului Inspecţiei Fiscale, ceea ce l-a determinat pe acesta din urmă să coboare din casă pentru a-i aplica o corecţie. În momentul în care l-a văzut pe Iulian Avasilinei în stradă, bătrânul a început să fugă, fiind însă ajuns din urmă şi lovit cu pumnii. Pentru a scăpa din mâinile agresorului, susţine Neculai Ifrim, a scos cuţitul din buzunar pe care i l-a înfipt în piept şefului Inspecţiei Fiscale Bârlad.

Ulterior, bătrânul a fugit acasă, unde a povestit soţiei şi unei fiice ceea ce s-a întâmplat.

"În timp, cele două femei au început să povestească la cunoscuţi ceea ce a făcut Neculai Ifrim, astfel încât s-a reuşit prinderea autorului crimei comise pe 28 aprilie asupra lui Iulian Avasilinei. Bătrânul ne-a predat şi arma crimei, pe care o ascunsese în casă, în interiorul unui perete, el susţinând că a folosit-o în timpul conflictului în legitimă apărare", a declarat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Neculai Ifrim a fost prins de către procurori după o lună şi jumătate de anchetă, după ce au existat mai mulţi suspecţi în acest caz de crimă.

Bătrânul de 75 de ani este recidivist, fiind condamnat în trecut la trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală gravă după ce a bătut o persoană din Bârlad. 

×
Subiecte în articol: vaslui omor