x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vela susține că mesajul lui a fost „trunchiat” şi răspunsurile, „scoase din context”

Vela susține că mesajul lui a fost „trunchiat” şi răspunsurile, „scoase din context”

07 Mai 2020   •   19:34
Vela susține că mesajul lui a fost „trunchiat” şi răspunsurile, „scoase din context”
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, joi, că mesajele lui cu privire la deplasări, începând cu 15 mai, au fost scoase din context, el precizând că românii vor putea părăsi localitatea dacă locuiesc în zone metropolitane, cum este cazul Bucureştiului, Clujului sau Timişoarei.

Miercuri seara, Marcel Vela a postat, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare video în cadrul căreia spune că oamenii vor putea părăsi localitatea, după data de 15 mai, „fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ”.

În cursul zilei de joi, premierul Ludovic Orban a fost întrebat de ce ministrul de Interne a prezentat o variantă diferită de cea a președintelui Klaus Iohannis, în ce privește deplasările, după încheierea stării de urgență. Prim-ministrul a spus că nu comentează declarațiile colegilor săi.

Ulterior acestei afirmații, Vela a transmis un mesaj scris pe pagina sa de socializare, în care a transcris întrebările și răspunsurile pe care le-a oferit miercuri seara.

„Pentru că îmi doresc să fiți informați și pentru că nu pot să nu observ faptul că răspunsurile oferite de mine aseară, punctual, oamenilor care au adresat întrebări au fost scoase din context, iar mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări.

Pentru o bună informare, vă recomand să ascultați cu atenție răspunsurile mele din filmare (pentru situații specifice, ale persoanelor care mi-au adresat aceste întrebări).

Vă las mai jos cele două întrebări, alături de răspunsurile mele, TITRATE, din înregistrarea de aseară:

Întrebare 1: Prin părăsirea localității se înțelege limita de municipiu sau limita de județ? Vă mulțumesc!

„Vreau să vă spun că au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv Bucureștiul care este foarte legat de județul Ilfov.

De exemplu, sunt mulți cetățeni din județul Ilfov care locuiesc în București sau mulți bucureșteni care sunt în București, lucrează aici dar și-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureștiului, care ține din punct de vedere teritorial administrativ de județul Ilfov.

Atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, să spun așa, lucru care se întâlnește nu doar în București, ci și în Cluj, în Timișoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă periurbană cunoscută ca și zonă metropolitană și, în acest context, am decis următorul lucru: puteți sa mergeți, să părăsiți localitatea fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ, așadar nu este impusă o limită pentru că era foarte dificil de impus limita în aceste zone metropolitane și, în consecință, nu va exista o limită teritorial administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa."

Întrebare 2: Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde, plajă, având în vedere că trebuie să ieșim din localitate la vreo 5 km?? Eu cred că este mult mai ok dacă am avea voie să ieșim în spații unde putem păstra distanțarea, decât în parcuri! Aștept un răspuns din partea dumneavoastră!!

„Puteți merge începând cu 15 mai unde doriți dvs, EVIDENT RESPECTÂND REGULILE impuse în ORDONANȚELE MILITARE, REGULI care VOR FI PRELUATE ÎN DECIZIA Comitetului Național Pentru Situații Speciale de Urgență, în sensul în care să păstrați distanța socială, să aveți materiale de protecție și, evident, să îndepliniți toate condițiile care țin de igiena personală, să vă spălați des pe mâini și SĂ FACEȚI TOT CE AȚI FĂCUT ȘI PÂNĂ ACUM PENTRU A OPRI RĂSPÂNDIREA NOULUI CORONAVIRUS.””, a scris, pe Facebook, Marcel Vela.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Vela