x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict fals - Copacii din Parcul Bordei au fost taiati si in martie

Verdict fals - Copacii din Parcul Bordei au fost taiati si in martie

de Monica C. Andrei    |    30 Mar 2006   •   00:00
Verdict fals - Copacii din Parcul Bordei au fost taiati si in martie

Specialistii Primariei Capitalei au dat verdictul in cazul copacilor taiati din Parcul Bordei: in luna martie nu s-a taiat nici un arbore. Fotografiile pe care le-am facut la fata locului demonstreaza insa contrariul!

Jurnalul National solicita primarului general, Adriean Videanu, sa faca o alta expertiza si sa ceara parerea unor adevarati specialisti in silvicultura.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT. Stelian Ifrim, seful Directiei (culmea!) de Protectie a Mediului, din cadrul Primariei Capitalei, a ajuns la concluzia, dupa meditatii lungi, ca in luna martie din Parcul Bordei nu a fost taiat nici un copac. Cum s-a intamplat asta, ramane un mister, pentru ca acum cateva zile domnul mai sus amintit a mers la fata locului si a recunoscut ca oamenii lui Costel Constanda, cel care detine 33.000 de metri patrati din zona verde, au secerat ilegal cativa arbori. Vreo 20 la numar. Fotografiile de la fata locului si rumegusul proaspat din jurul buturugilor arata clar ca arborii au fost doborati recent. Directorul Ifrim, care teoretic trebuie sa protejeze natura, nu sa contribuie la distrugerea ei, este aceeasi persoana care la sfarsitul anului trecut a aprobat, invocand o semnatura data de ministrul Sulfina Barbu, inca de pe vremea cand era sefa lui, taierea a peste 100 de copaci.

PROMISIUNI
"Stiam ca e zona verde, dar mi s-a spus de primarul Basescu, ca se poate transforma PUZ-ul de consilierii generali. Dansul a ajuns sus. Cum ramane cu noi?" - Costel Constanda, proprietar Parcul Bordei

INTERES PUBLIC
"Trebuie sa incercam sa gasim o solutie de echilibru. Inteleg nevoile proprietarului, dar o parte a parcului trebuie sa ramana de interes public" - Adriean Videanu, primarul Bucuresti

CONSTANDA S-A BAZAT PE BASESCU
Ieri dupa-amiaza, edilul-sef Adriean Videanu impreuna cu reprezentantii consilierilor generali si director din Primaria Capitalei s-au intalnit din nou cu omul de afaceri Costel Constanda pentru a discuta pe tema litigiului privind Parcul Bordei. Discutia s-a transformat intr-un troc, exact ca la piata. Constanda ar renunta la procesul intentat consilierilor generali si la daunele morale in valoare de 63 de milioane de euro daca aceeasi alesi locali i-ar da voie sa construiasca sapte vile de lux si un hotel de zece etaje. Nici Executivul nu s-a lasat mai prejos. Constanda si-ar indeplini visul doar daca ar dona Municipalitatii intre 8.000 si 10.000 de metri patrati, din cei 33.000 pe care-i are. Interesant a fost ca cel mai des cuvant pomenit in schimbul de replici a fost Traian Basescu, cel care, conform celor declarate de Constanda, i-ar fi promis omului de afaceri atunci cand a intrat in posesia parcului ca Planul Urbanistic Zonal (PUZ) va fi schimbat pentru a-i permite acestuia sa construiasca un cartier pentru bogatasi. Adrian Bold, controversatul arhitect general, a precizat ca Legea Mediului interzice schimbul de incadrare al zonelor verzi, astfel incat regimul de constructie din Parcul Bordei nu poate fi schimbat. Decizia finala va fi luata la 6 aprilie, in prima sedinta a Consiliului General.
×