x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict - Prohibitia stiucii, tot suspendata

Verdict - Prohibitia stiucii, tot suspendata

de Alexandru Nastase    |    30 Mar 2006   •   00:00
Verdict - Prohibitia stiucii, tot suspendata

Ordinul de prohibitie la stiuca, lin, caracuda si alte specii de peste din Delta Dunarii ramane suspendat. Asta a decis la mijlocul acestei saptamani Inalta Curte de Casatie si Justitie care a respins printr-o sentinta definitiva si irevocabila recursul inaintat de Ministerul Mediului in chestiunea suspendarii ordinului in prima instanta, la Curtea de Apel Bucuresti, in august 2005. Recursul nu a fost inaintat la Curtea de Apel.

FARA VIZA. In vara anului trecut, Ministerul Mediului si cel al Agriculturii emiteau un ordin de prohibitie pe trei ani la pescuitul industrial pentru mai multe specii. Ordinul continea si prevederi la pescuitul sturionilor. Informatiile au aratat ca nici un studiu stiintific realizat de cercetarori nu recomanda initierea unei prohibitii, iar ordinul nu avea viza vreunui institut de specialitate sau al Academiei Romane, asa cum cere legea.

MINCIUNI. Atacat imediat in instanta, ordinul de prohibitie a fost suspendat de judecatori, urmand ca procesul pe fond sa se judece in a doua jumatate a lunii mai 2006. Judecatorul de la Curtea Suprema a respins recursul formulat, printr-o sentinta care nu mai poate fi atacata. Pana la judecarea recursului, insa, presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, institutie din subordinea Ministerului Agriculturii, a declarat in stanga si in dreapta, inclusiv presei, ca a castigat recursul si ca ordinul de prohibitie este in functiune! (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator