x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești BUNE pentru nevaccinații anti COVID-19. Un mare lanț de hipermarketuri permite accesul în magazine

Vești BUNE pentru nevaccinații anti COVID-19. Un mare lanț de hipermarketuri permite accesul în magazine

29 Oct 2021   •   09:18
Vești BUNE pentru nevaccinații anti COVID-19. Un mare lanț de hipermarketuri permite accesul în magazine

Hipermarketurile Cora permit și accesul persoanelor nevaccinate, prin fluxuri separate, în magazinele care se află în interiorul unor centre comerciale. 

"Accesul în hipermarketurile aflate în incinta unor centre comerciale se face pentru toţi consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi. Având în vedere statutul de magazin esenţial al hipermarketurilor Cora, ceea ce înseamnă, conform legislaţiei în vigoare, că toţi consumatorii au accesul liber, Cora a organizat culoare şi fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.

Mai mult, atragem atenţia că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spaţiul hipermarketurilor Cora prin coridoare autonome şi securizate, care nu permit deplasarea către alte spaţii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut şi descris în prevederile Legii 55/2020", arată reprezentanții Cora.

Totodată, compania precizează că există confuzii cu privire la definiția  "unităţii alimentare", reglementată de HG 843/1999.

"Ultimele modificări explică şi descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităţilor economice, dar nu au nicio prevedere legată de hipermarket - autorităţile înţelegând importanţa respectării accesului clienţilor la activitatea alimentară esenţială. Tragem un semnal de alarmă că ignorarea statutului de magazine esenţiale pentru retailerii alimentari care activează în cadrul unor centre comerciale discriminează această categorie distorsionează piaţa şi încalcă principiile concurenţei loiale între actorii cu statut egal din acest sector. Sunt astfel puse în pericol mii de locuri de muncă, securitatea unui întreg lanţ de aprovizionare care implică mulţi producătorii locali, şi nu în ultimul rând sănătatea consumatorilor, care se vor îndrepta spre un număr limitat de magazine, creându-se aglomeraţie şi favorizându-se nerespectarea condiţiei esenţiale de distanţare socială. Cora România a fost mereu un partener responsabil care a implementat cu celeritate toate măsurile pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, ceea ce a şi propulsat, de altfel, cora printre retailerii cu cea mai mică rată de infectare în rândul angajaţilor", transmite societatea.

 

×
Subiecte în articol: cora Hipermarket COVID nevaccinati