x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești bune pentru șomeri: Peste 30 000 de locuri de muncă vacante, la nivel naţional

Vești bune pentru șomeri: Peste 30 000 de locuri de muncă vacante, la nivel naţional

20 Sep 2019   •   17:13
Vești bune pentru șomeri: Peste 30 000 de locuri de muncă vacante, la nivel naţional

Un număr de 31.451 de locuri de muncă erau vacante, vineri, la nivel naţional, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care preia date furnizate de agenţii economici.

Potrivit ANOFM, cele mai multe locuri de muncă disponibile la nivel naţional sunt oferite pentru muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor (2.349 locuri de muncă), agenţi de securitate (1.596 locuri de muncă), ucenici (1.242), lucrători comerciali (1.162), muncitori necalificaţi în industria confecţiilor (1.037), lăcătuşi mecanici (874), muncitori necalificaţi la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (810), manipulanţi mărfuri (790), confecţioneri-asamblori articole din textile (682), vânzători (623), muncitori necalificaţi la ambalarea produselor solide şi semisolide (527).

Dintre cele 31.451 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.408 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc.), 17.000 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante.

În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/municipale sau la sediul acestora. AGERPRES

×
Subiecte în articol: şomeri locuri de munca