x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești importante pentru turiștii care merg pe litoral. Ce se întâmplă cu taxa de la podul Fetești

Vești importante pentru turiștii care merg pe litoral. Ce se întâmplă cu taxa de la podul Fetești

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   13:00
Vești importante pentru turiștii care merg pe litoral. Ce se întâmplă cu taxa de la podul Fetești

Plata taxei pentru podul de la Fetești - Cernavodă se va relua mai devreme decât a stabilit inițial Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Astfel că ministrul de resort a inițiat un nou ordin prin care se va reintroduce taxa de tranzit întrucât circulația a fost redeschisă fără restricții săptămâna trecută. Proiectul de ordin a fost publicat, luni, pe site-ul instituției. 

MTI a decis, în luna mai 2023, suspendarea taxei de trecere a podului de la Fetești până la 31 august 2023 din cauza unor lucrări și a restricțiilor de trafic. Acum însă, aceasta se va relua la data intrării în vigoare a ordinului, scrie economica.net.

Au fost instituite restricții de circulație pe A2 între localitățile Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură banda pe sens, între km 147+015 și km 144+235, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea

„Având in vedere faptul că justificarea suspendării aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavoda pentru toate categoriile de vehicule a fost reprezentată de închiderea sensului de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură banda pe sens, între km 147+015 și km 144+235 și ținând cont de faptul ca prin Procesul – Verbal nr. 1206/06.07.2023 au fost ridicate restricțiile de trafic, în prezent nu mai există factori care să conducă la crearea de ambuteiaje și la imposibilitatea utilizării podului conform destinației sale, în condiții normale de circulație”, se arată în proiectul de act normativ.

În prezent nu se mai justifică însă menținerea măsurii de suspendare a aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule.

Ca urmare a încetării aplicabilității OMTI nr. 1178/23.05.2023, încasarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavoda va reduce cuantumul veniturilor neîncasate de CNAIR SA, estimate la aprobarea măsurilor de suspendare, potrivit site-ului MTI.

×
Subiecte în articol: fetesti pod taxa cernavoda