x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vezi în ce oraş din România transportul în comun va fi gratuit!

Vezi în ce oraş din România transportul în comun va fi gratuit!

13 Iun 2013   •   19:48
Vezi în ce oraş din România transportul în comun va fi gratuit!

Consilierii locali din Lugoj au votat gratuitatea transportului public în comun gratuit în municipiu, începând cu 1 iulie, decizia fiind o premieră în România.

"De 23 de ani, nimeni nu a făcut nimic pentru transportul în comun din Lugoj. Până acum a fost 60 de bani o călătorie, dar aproape nimeni nu folosea transportul în comun, pentru că nu existau orar sau staţii, iar cei care foloseau, totuşi, autobuzele de transport în comun, se înţelegeau cu şoferul şi nu mai plăteau bilet. Acum am cumpărat şi montat zece staţii, vom mai cumpăra încă cinci, am stabilit un orar, traseele, iar autobuzele sunt inscripţionate cu însemnele Primăriei Lugoj", a declarat, conform Mediafax,  primarul din Lugoj, Francisc Boldea.

Edilul a mai spus că subvenţionarea integrală a transportului în comun presupune un efort bugetar lunar de 45.000 de lei pe lună, bani prevăzuţi deja în buget. De asemenea, Boldea a mai spus că primăria îşi propune ca în perioada următoare să achiziţioneze încă trei autobuze.

Lugoj este al doilea oraş ca mărime din judeţul Timiş şi, potrivit ultimului recensământ, are peste 46.000 de locuitori.

×
Subiecte în articol: transport in comun gratuit lugoj