x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viaţă de poliţist în România: De şapte ani, locuieşte într-un beci!

Viaţă de poliţist în România: De şapte ani, locuieşte într-un beci!

18 Sep 2010   •   00:00
Viaţă de poliţist în România: De şapte ani, locuieşte într-un beci!

O poliţistă din Bucureşti trăieşte de şapte ani într-o boxă de apartament, la cinci metri sub pământ. Şi-a amenajat singură un pat, aşezat între cei doi pereţi strâmţi. Un pat în care doarme, manâncă şi citeşte.

Mariana Ghigianu munceşte în poliţie de opt ani. Este angajată a Departamentului Judiciar, la Secţia 2 poliţie şi trăieşte într-o boxă de 12 metri pătraţi. Femeia nu plânge din cauza salariului mizer primit la ultima leafă. Nici din cauza faptului că trăieşte în beciul unui bloc, ci pentru că este călcată în picioare, anunţă Antena3.



De luni, poliţiştii intră în grevă

Oamenii legii au anunţat că vor bloca activitatea în sistem începând de luni, 20 septembrie. Nemulţumiţi de tăierile salariale, poliţiştii nu vor mai dirija traficul în intersecţii şi vor interveni doar la apelurile de urgenţă.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor sunt hotărâţi să declanşeze cea mai puternică mişcare de până acum. Ei au anunţat şi prima măsură. Este vorba despre reducereea activităţii prefesionale proporţional cu cât sunt plătiţi de stat, a declarat Marin Gruia, reprezentant Cartel Alfa.

Astfel, poliţiştii vor bloca principalele activităţi ale sistemului. Ei vor interveni doar la apelurile de urgenţă, iar cei de la Rutieră nu vor mai dirija traficul.

În plus, oamenii legii nu vor mai face audieri în dosarele penale şi nu vor mai asigura paza pe traseele coloanelor oficiale. Poliţiştii susţin că micşorarea salariilor înseamnă practic, punerea în pericol a siguranţei publice.

×
Subiecte în articol: observator