x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viata unui copil de 11 luni atarna de un fir de par

Viata unui copil de 11 luni atarna de un fir de par

14 Dec 2004   •   00:00

OBSERVATOR
Dupa sapte ani de asteptare, familiei Hogas din Iasi i s-a implinit visul. Anul acesta, pe 24 ianuarie a aparut pe lume Mihai Alexandru. Bucuria din sufletele parintilor nu a durat din pacate foarte mult, pentru ca baietelul s-a nascut cu o problema grava de sanatate ce necesita o interventie chirurgicala de urgenta.
SPERANTA. Micutul Mihai-Alexandru are nevoie urgenta de un transplant de ficat, ce nu poate fi realizat decat la o clinica din strainatate
INTERVENTIE CHIRURGICALA. "Pentru a trai, baietelul nostru are nevoie urgenta de o operatie de transplant de ficat. Mihai a fost diagnosticat cu atrezie de cai biliare atat intrahepatice, cat si extrahepatice si ciroza biliara secundara, malformatie care ii pune viata in pericol pe zi ce trece. Lipsa acestor cai biliare face ca bilirubina care nu se elimina sa ii otraveasca ficatul si intreaga circulatie sangvina, afectandu-i deja splina, care a crescut mult in dimensiuni", povesteste cu durere mama lui Mihai, Gabriela Hogas. Situatia este si mai grava pentru ca Mihai s-a nascut cu alta grupa sangvina decat oricare dintre membrii familiei Hogas. "Suntem pusi in situatia de a face un apel de suflet celor care se stiu cu o sanatate foarte buna si cu un suflet mare si vor sa doneze un varf mic de ficat copilasului nostru pentru a-i salva viata. Este nevoie de un varf din lobul stang al ficatului de la o persoana cu grupa 0 I pozitiv", mai spune Gabriela. De asemenea, familia este dispusa sa apeleze la o clinica din strainatate. Din pacate, costurile sunt foarte ridicate pentru astfel de interventii, astfel, la Bruxelles, la clinica Saint Luc, operatia se ridica la 85.000 euro si la Paris, la 100.000 euro. Parintii nu resping insa nici o idee sau un proiect care sa-l poate ajuta pe Mihaita.

Pentru cei care vor sa dea o mana de ajutor si sa faca o minune pentru a salva viata lui Mihai, a fost dechis un cont la BCR pe numele mamei, Gabriela Hogas:

  • LEI: RO28RNCB3200000549530001
  • EURO: RO98RNCB3200000549530002
  • USD: RO71RNCB3200000549530003
  • ×
    Subiecte în articol: observator