x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, REȚINUTĂ pentru fapte de corupție! Scandalul "Qatar" zguduie Parlamentul UE

Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, REȚINUTĂ pentru fapte de corupție! Scandalul "Qatar" zguduie Parlamentul UE

de Andreea Tiron    |    09 Dec 2022   •   22:47
Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, REȚINUTĂ pentru fapte de corupție! Scandalul "Qatar" zguduie Parlamentul UE
Sursa foto: Twitter/Eva Kaili

Eva Kaili, vicepreședinte al Parlamentului European și europarlamentar socialist grec, a fost arestată petru fapte de corupție, pe fondul acuzațiilor legate de Qatar, gazda Cupei Mondiale.

Europarlamentarul socialist grec Eva Kaili, unul dintre cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European, a fost adusă vineri seară la Bruxelles pentru a fi audiată în legătură cu o anchetă privind presupusa corupţie care implică „o ţară din Golf”.

Alte patru arestări au avut loc deja în capitala Belgiei dimineața în același caz.

Presa din Grecia și Belgia au raportat că unul dintre cei patru arestați este partenerul lui Kaili.

Potrivit euronews.com, partidul socialist grec PASOK, din care este membră Kaili, a anunțat vineri seară că a fost „exclusă” din calitatea de membru.

Parchetul Federal din Belgia a declarat că a recuperat 600.000 de euro în numerar și a confiscat computere și telefoane mobile în descinderea de vineri.

Parchetul spune că ancheta a fost centrată pe asistenți parlamentari europeni, dar că un fost europarlamentar a fost de asemenea chestionat.

„De câteva luni, anchetatorii Poliției Judiciare Federale au suspectat că o țară din Golf ar influența deciziile economice și politice ale Parlamentului European, acest lucru se face prin plata unor sume mari de bani sau oferirea unor cadouri mari unor terți cu o importanță politică și semnificativă. /sau poziție strategică în cadrul Parlamentului European”, se arată în comunicat.

Parchetul nu a numit țara aflată în centrul anchetei. Declarația de presă se referea doar la un „stat din Golf”, însă postul belgian Le Soir a identificat țara ca fiind Qatar.

Beneficiarii sunt personalități cu „o poziție politică și/sau strategică semnificativă” în Parlamentul European.

×