x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, arestaţi pentru 29 de zile

Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, arestaţi pentru 29 de zile

22 Dec 2011   •   10:36
Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, arestaţi pentru 29 de zile

Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor DNA privind arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului din Jilava, Adrian Mladin, a celui din Snagov, Musat Apostol, a vicepresedintelui CJ Ilfov, Gheorghe Roman si a finului primarului din Jilava, Ovidiu Szasz.

Primarul din Snagov, Musat Apostol, si edilul din Jilava, Adrian Mladin, au fost retinuti miercuri de procurorii Directiei Nationale Anricoruptie, care ii acuza de luare de mita si trafic de influenta in legatura cu derularea unor afaceri cu terenuri. Cei doi edili ar fi luat mita pentru emiterea unor acte privind situatia juridica a unor terenuri.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie i-au retinut si pe vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov, Gheorghe Roman, pe finul primarului comunei Jilava, Ovidiu Szasz, si pe notarii publici Eugenia Cutaru si Roxana Curpene. Totodata, in cauza mai este cercetat Ion Scaeteanu, o persoana din anturajul primarului comunei Snagov.

Potrivit procurorilor, primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, i-a pretins denuntatorului 500.000 de euro, din care in 19 septembrie a primit 50.000 de euro, pentru ca, abuzand de prerogativele functiei, sa dispuna intocmirea, de catre Comisia Locala de Fond Funciar, a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului in suprafata totala de 23,8 hectare, iar loturile sa fie alipite.

De asemenea, primarul Mladin s-a angajat sa isi exercite influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directoarei Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov pentru a o determina sa avizeze planul parcelar si sa emita documentele cadastrale in vederea alipirii terenurilor in cauza.

×