x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele PDL acuzat de crimă, judecat la Dublin

Vicepreşedintele PDL acuzat de crimă, judecat la Dublin

de Monalise Hihn    |    20 Apr 2010   •   00:00
Vicepreşedintele PDL acuzat de crimă, judecat la Dublin

Urmează să înceapă la Dublin procesul vicepreşedintelui PDL Hunedoara, Marian Mihalache, principalul suspect de uciderea unei românce.Procesul trebuia să înceapă în data de 7 aprilie, dar a fost amânat pentru că acuzatul s-a îmbolnăvit de varicelă în arest.



Rechizitoriul a fost finalizat şi urmează să fie prezentat în instanţă. Potrivit legislaţiei irlandeze, dacă Marian Mihalache va pleda vinovat, atunci procesul va dura în jur de două luni, iar sentinţa va fi pronunţată de către judecător. Dacă se va declara nevinovat, atunci verdictul va fi dat de către juraţi, iar procedura judiciară s-ar putea întinde până la sfârşitul acestui an.

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, este acuzat că la sfârşitul lunii ianuarie şi-a omorât fosta prietenă, Loredana Pricăjan, o asistentă medicală, cu peste 20 de lovituri de cuţit, tăindu-i gâtul cu un cuţit. Apoi, a încercat să se sinucidă, dar şi-a provocat doar trei răni care nu au atins organele vitale. Incidentul s-a produs într-un apartament închiriat la Institutul Irlandez de Management din Dublin.

Acesta nu este singurul scandal în care a fost implicat vicepreşedintele PDL Hunedoara. La mijlocul lunii iulie 2009, Jurnalul Naţional dezvăluia că directorul Eco Sid Hunedoara, Marian Mihalache, vicepreşedinte al PDL, a dat în judecată firma cerând să i se acorde 180 de salarii plus sporurile aferente, în baza unui act adiţional pe care îl semnase el însuşi de două ori, atât în calitate de angajat, cât şi de angajator. Salariul lui era de 3.800 de lei brut, la care se adăugau sporuri de 50 la sută. Firma este în proprietatea municipiului Hunedoara.

În mod firesc, orice partid l-ar fi sancţionat pe Marian Mihalache, cel puţin cu un avertisment. Nu a fost însă şi cazul PDL Hunedoara. Nu numai că nu a fost sancţionat, ci chiar a fost cooptat în staff-ul judeţean de campanie pentru alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată de către Biroul Politic Judeţean al PDL Hunedoara. În plus, anul trecut, el a fost numit director coordonator adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Hunedoara, funcţie din care a fost suspendat după comiterea crimei în capitala Irlandei.

×
Subiecte în articol: observator