x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele PDL Hunedoara, suspect de crimă în Irlanda

Vicepreşedintele PDL Hunedoara, suspect de crimă în Irlanda

de Monalise Hihn    |    02 Feb 2010   •   00:00
Vicepreşedintele PDL Hunedoara, suspect de crimă în Irlanda

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românul suspectat în cazul crimei de la Dublin a fost reţinut de autorităţile irlandeze şi urmează să fie prezentat instanţei. MAE nu a dezvăluit identitatea cetăţeanului român.



Nici Ministerul de Externe şi nicio altă instituţie nu a comunicat public identitatea persoanei reţinute, dar surse judiciare au declarat că vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect în acest caz. De altfel, Poliţia din Dublin a precizat, marţi, că "din raţiuni juridice" nu poate oferi nicio informaţie despre acest caz. MAE precizează răspunzând unei solicitări că românul suspect în acest caz a fost reţinut de autorităţile locale în cursul zilei de luni şi în perioada următoare va fi prezentat în faţa instanţei de judecată. MAE precizează de asemenea că, pe perioada cât a fost internat în spital, cetăţeanul român a fost vizitat, la solicitarea sa, de către reprezentanţii Ambasadei.

În acelaşi timp, Ambasada României la Dublin ţine legătura cu persoana care a fost desemnată drept reprezentant oficial al familiei cetăţenei române decedate, care se va ocupa de formalităţile de repatriere a corpului neînsufleţit. În baza documentaţiei transmise misiunii diplomatice, persoana în cauză beneficiază de asistenţă consulară, fiindu-i facilitat contactul cu autorităţile irlandeze.

Poliţia irlandeză a solicitat sprijinul Poliţiei Române în ancheta privind moartea prin înjunghiere a unei românce în Dublin şi în care principalul suspect este vicepreşedintele PDL Hunedoara, Marian Mihalache.
Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L Hunedoara şi directorul coordonator adjunct al APIA, Marian Mihalache, este principalul suspect într-un caz de omor în capitala Irlandei, Dublin.

Potrivit presei irlandeze, Mihalache şi-a omorât fosta prietenă, Loredana Pricăjan, tăindu-i gâtul cu un cuţit. Apoi a încercat să se sinucidă, dar şi-a provocat doar trei răni, care nu au atins organele vitale. Incidentul s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute într-un apartament închiriat la Institutul Irlandez de Management din Dublin. Vecinii au alertat Poliţia, care a descoperit-o pe tânără cu gâtul tăiat şi acoperită cu un cearşaf. Lângă ea, era bărbatul care prezenta trei plăgi înjunghiate în zona toracică.

CRIMĂ PASIONALĂ
El a şi fost transportat la spital, unde a fost operat, iar acum starea lui este stabilă. Potrivit presei irlandeze, bărbatul este singurul suspect în acest caz. Victima este din judeţul Hunedoara şi lucra la un cămin de bătrâni din Dublin. Contactate telefonic, mai multe persoane, care lucrează în Irlanda şi care o cunoşteau pe victimă, spun că este vorba despre o crimă pasională.

"Loredana se despărţise de puţină vreme de bărbat. Acum avea un alt prieten, care era stabilit în Belgia. Noul iubit al fetei fusese în vizită la ea. Am bănuiala că fostul prieten i-a urmărit, cel puţin aşa credem. Acum, săracul băiat s-a întors în Dublin şi face toate demersurile pentru repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale Loredanei", spune Irina Tamaş, asistentă la un spital din Dublin.

Legislaţia irlandeză este extrem de dură în aceste situaţii, se merge până la închisoare pe viaţă, iar după mai multe apeluri se poate ajunge la 17 ani de detenţie. În ţară, Mihalache figura în concediu medical începând cu data de 25 ianuarie, pentru dureri de spate. "Trebuia să vină astăzi (luni - n.r.) la muncă şi nu a venit. Nu ştim să fi fost plecat din ţară şi nu a anunţat, atunci când a plecat, că ar părăsi ţara", a declarat directorul coordonator al APIA Hunedoara, Veronica Burungel.

ÎN LOC DE SANCŢIUNE, A FOST COOPTAT ÎN STAFF-UL PREZIDENŢIAL
La mijlocul lunii iulie 2009, Jurnalul Naţional dezvăluia că directorul Eco Sid Hunedoara, Marian Mihalache, vicepreşedinte al PD-L, a dat în judecată firma, cerând să i se acorde 180 de salarii plus sporurile aferente, în baza unui act adiţional pe care îl semnase el însuşi de două ori atât în calitate de angajat, cât şi de angajator. El nu numai că nu a fost sancţionat de PD-L Hunedoara, organizaţie condusă de Tiberiu Iacob-Ridzi, ci, potrivit unor surse din organizaţie, însuşi Gheorghe Barbu (n.r. - secretarul Camerei Deputaţilor) a sosit de la Bucureşti şi i-a luat partea lui Marian Mihalache.

Astfel, nu numai că nu a fost sancţionat, ci chiar a fost cooptat în staff-ul judeţean de campanie pentru alegerile prezidenţiale. Mai mult, Marian Mihalache a fost numit în luna noiembrie 2009 director coordonator adjunct al APIA Hunedoara.

×
Subiecte în articol: observator