x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viceprimar PMB, despre Metrorex: Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?

Viceprimar PMB, despre Metrorex: Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?

04 Aug 2022   •   10:35
Viceprimar PMB, despre Metrorex: Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?

Viceprimarul general Horia Tomescu transmite, joi, referindu-se la situația criticată de Sorin Gringeanu în privința Metrorex, că autoritățile Capitalei sunt gata să unifice transportul comun în București: „Unde semnăm?”.

„Noi folosim metroul. Bucureștiul este casa noastră. Patrimoniul Metrorex a fost jefuit sistematic timp de zeci de ani de parlamentarul Partidului Social Democrat, Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou. Metrorex are consiliul de administrație și director numit din pixul lui Sorin Grindeanu pe criterii de Partidul Social Democrat. Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc zi de zi. Mii și mii de , mii și mii de de partid, de la nea Petrică, nea Vasile, nea Sorin își iau salarii de la instituțiile și companiile rămase în subordinea ministerelor. Nu ai curaj să restructurezi și să optimizezi costuri? Facem noi. Municipiul București este unul dintre marile orașe europene, încrezător în viitorul său. Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?”, scrie pe Facebook Horia Tomescu.

Reacția viceprimarului general al Capitalei vine după declarațiile critice la adresa Metrorex, care a afirmat că este deschis unei discuții cu Primăria generală a Capitalei în privința trasferului coordonării Metrorex, în condițiile în care nu este de acord cu subvenționarea transportului local de la buget.

„Am mai spus acest lucru, de ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara?”, a întrebat retoric Grindeanu. „Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti”, a spus ministrul luni, într-o conferință de presă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metrorex