x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta a anunţat că Mang renunţă la Ministerul Educaţiei. Liviu Pop va asigura interimatul

Victor Ponta a anunţat că Mang renunţă la Ministerul Educaţiei. Liviu Pop va asigura interimatul

15 Mai 2012   •   14:29
Victor Ponta a anunţat că Mang renunţă la Ministerul Educaţiei. Liviu Pop va asigura interimatul

UPDATE 18:44 - Ioan Mang a declarat ca a decis sa demisioneze de la conducerea Ministerului Educatiei deoarece acuzatiile formulate la adresa sa afectau imaginea Guvernului si a invatamantului, inclusiv pe plan extern.

Acesta considera acuzatiile de plagiat drept un atac politic, care se va opri odata cu sesizarea comisiilor pentru a verifica acuzatiile, motiv pentru care nu s-a gandit inca de la inceput sa demisioneze.

Intrebat de jurnalisti de ce nu a asteptat rezultatul analizei efectuate de Academia Romana, Mang a aratat ca initial asa a dorit, dar ca atacul a continuat si se extindea "in intreaga Europa".

"Initial asa a fost intentia, sa asteptam mai intai dovada nevinovatiei, practic, in cadrul acestor comisii, dar am constatat ca, si dupa ce premierul Victor Ponta a solicitat acest lucru si dupa ce s-a solicitat Comisiei Nationale de Etica din cadrul ministerului analiza acestor lucrari, atacul a continuat, se extinde in intreaga Europa. Practic, nu cred ca este cazul ca, pentru un lucru pentru care nu sunt vinovat - si care se va dovedi - sa afectam imaginea Guvernului astepand pana in 15 iunie sa fim atacati incontinuu", a spus ministrul demisionar.

Mang a precizat ca nu are ce sa isi reproseze si a sustinut ca mii de cadre didactice si elevii i-au transmis mesaje prin care ii solicitau sa nu renunte.

----------------------------------------

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Ioan Mang a solicitat sa fie eliberat din postul de ministru al Educatiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fara presiunea portofoliului, sa "restabileasca adevarul" in urma acuzatiilor de plagiat.

Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de catre ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmand ca in termenul legal de 45 zile sa fie nominalizat un alt ministru. Ponta a precizat ca asigurarea interimatului de catre Liviu Pop a fost acceptata de presedintele Traian Basescu.(Mediafax)

"Ioan Mang ne-a solicitat sa isi inceteze activitatea ca ministru al Educatiei. Din punctul meu de vedere, domnul Mang isi poate apara imaginea si prestigiul. Fara sa mai aiba presiunea acestei functii, sunt convins ca o va putea face. In perioada urmatoare, ministrul delegat Liviu Pop va asigura interimatul la Educatie, implicit buna desfasurare a examenului de Bacalaureat", a declarat Ponta.

"Am discutat cu presedintele Basescu, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si ministrul de Finante, Florin Georgescu, despre situatia economica actuala. Rezulta foarte clar ca situatia Romaniei este stabila, aflata sub control. Avem toate instrumentele necesare pentru asigurarea parametrilor angajati de tara noastra. Readuc aminte ca Romania se afla in recesiune tehnica nu din cauza guvernului USL. Mai multa memorie le-ar prinde bine celor care ne critica acum. Distinsii membri ai Opozitiei ar trebui sa isi aduca aminte ca au guvernat in cele doua trimestre consecutive. Maine in sedinta de Guvern vom aproba documentatia pentru cea mai mare linie de credit acordata de Banca Mondiala Romaniei, ubn miliard de euro, bani care vor sta in permanenta la dispozitie. Banii Bancii Mondiale sunt cei mai ieftini bani pe care ni-i putem permite", a completat primul ministru.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta ioan mang