x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta: Dacă îmi dau demisia, ar fi o trădare a celor care m-au votat

Victor Ponta: Dacă îmi dau demisia, ar fi o trădare a celor care m-au votat

13 Iul 2015   •   21:47
Victor Ponta: Dacă îmi dau demisia, ar fi o trădare a celor care m-au votat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Victor Ponta, invitat la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, vorbește despre retragerea sa de la conducerea PSD și despre ancheta DNA.

Premierul a povestit că discuția cu procurorul, care se ocupă de dosarul său, a fost una scurtă iar acesta din urmă a dispus o expertiză financiar-contabilă. Ponta și-a exprimat încrederea că în urma expertizei va rezulta că nu a produs niciun prejudiciu și și-a pus la dispoziție un apartament pentru impunerea sechestrului.

Despre USL Victor Ponta a declarat că o componenta a a lianței a fost cea de luptă cu un regim, cu Traian Băsescu, şi a fost o bătălie pe care o perioadă a câştigat-o dar,  ca orice victorie, nu e una definitivă.  O  altă componentă de care a răspuns direct: este partea de guvernare a ţării. După trei ani şi jumătate, s-a declarat mulţumit de lucrurile pe care le-a realizat. Oamenii şi-au primit pensiile şi salariile înapoi. Guvernare USL lasă o ţară pe primul loc în Europa la creşterea economică dar că ruperea alianței a fost cel mai mare rău făcut României.

O mare nerealizare pe care o simte Victor Ponta este faptul că în cinci ani nu a reușit să stea cu fiul său decât o singură dată.

Despre demisie premierul a declarat că s-a gândit la acest lucru dar că el a fost votat ca să nu mai ajungă la guvernare cei pe care i-a dat jos împreună cu Crin Antonescu. Iar dacă el își dă demisia înseamnă că da ţara celor care au distrus-o înainte. Ar fi o trădare a celor care l-au votat, pe de o parte, iar pe de alta, la Guvern sunt proiecte pe care trebuie să le ducă la bun sfârşit.

Victor Ponta și-a exprimat nedumerirea față de reacția lui Klaus Iohannis care i-a cerut demisia și nu a înțeles de ce acesta a dezăbrăcat haina de preşedinte a României şi a îmbrăcat-o pe cea de şef al PNL. Premierul a mai spus că președintele nu l-a consultat în privința numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la șefia SIE.

Premierul a declarat că în fiecare zi cât o să fie prim ministru o să își facă treaba și consideră că nu este de neînlocuit.

×