x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta la Vorbe Grele: "Salariile vor fi reintregite cu certitudine. Vom debloca posturi in Sanatate, dar si la MAI"

Victor Ponta la Vorbe Grele: "Salariile vor fi reintregite cu certitudine. Vom debloca posturi in Sanatate, dar si la MAI"

08 Iun 2012   •   19:01
Victor Ponta la Vorbe Grele: "Salariile vor fi reintregite cu certitudine. Vom debloca posturi in Sanatate, dar si la MAI"

Victor Ciutacu a realizat emisiunea Vorbe Grele la Palatul Victoria, acolo unde l-a avut ca invitat pe premierul Victor Ponta.

"Oricine e la guvernare pe vremurile astea are o mare problema. Sunt 1,3 milioane de bugetari care vor beneficia direct de majorarille salariale. Dupa necazurile cu ploile vom da banii la toate primariile care au nevoie, indiferent daca sunt PSD sau PDL.

Nu vom mai face niciun recurs in privinta castigarii in instanta a drepturilor de autor. Dumneavoastra v-ati rafuit cu domnul Blejnar, de fapt, nu neaparat cu Guvernul Romaniei.

Nu vom acoperi niciu leu din datoria TVR.

Casele de avocatura au contracte cu statul in valoare de 160 de milioane. Dan Sova a renuntat la avocatura. O sa dau publicitatii absolut toate contractele de acest gen.

Cu certitudine va spun ca salariile vor fi reintregite. Avem acesti bani prevazuti in buget. Nu a existat niciun leu in bugetul pe 2012 pentru reintregirea salariilor. Cei 5 miliarde de care vorbea domnul Dragoi erau bani care trebuiau imprumutati. Nu am facut asta, ci am marit tinta de deficit de la 1,9 la 2,25."

O sa continuam sa deblocam posturi in Sanatate, dar am discutat si cu ministrul de Interne, pentru angajarea celor care termina anul acesta Academia de Politie

S-au semnat niste contracte de management uluitoare. Practic, suntem legati de maini si de picioare, iar exemplul directorului de la Conpet, care refuzat sa isi dea demisia, e cel mai bun exemplu.

Sportul, alaturi de cultura, sunt de mii de ori mai importante pentru imaginea tarii. Am schimbat-o pe doamna Doina Melimte de la conducerea agentiei pentru sport nu pentru ca este pdl-ista, ci pentru ca am avut dubii asupra capacitatilor manageriale ale dansei. Fara ca asta sa ii stirbeasca ceva din meritele pe care le-a avut ca sportiva.

In 2013 va trebui neparat sa schimbab Constitutia.

Cei care nu au nicio legatuyra cu politica externa, aflati actualmente in fuctii, vor fi schimbati.

Eu am mare nevoie de Victor Alistar, de oameni deasemenea valoare. Cu siguranta se va regasi in schema pe care o gandesc.

×
Subiecte în articol: declaratii Victor Ponta victor ciutacu