x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta a luat prânzul cu Regele Mihai I, la Palatul Elisabeta

Victor Ponta a luat prânzul cu Regele Mihai I, la Palatul Elisabeta

07 Noi 2013   •   13:49
Victor Ponta a luat prânzul cu Regele Mihai I, la Palatul Elisabeta

Premierul Victor Ponta a fost invitat, astăzi, de Regele Mihai I, la Palatul Elisabeta, pentru a lua prânzul. Potrivit consilierului Casei Regale, la eveniment au mai fost invitaţi oficialități din partea statului român, dar și din Republica Moldova.

Regele Mihai I a împlinit 92 de ani pe 25 octombrie, iar de Sfinţii Mihail şi Gavriil, pe 8 noiembrie, îşi sărbătoreşte ziua de naştere, împreună cu cea onomastică.

Pentru a marca această aniversare, Casa Regală a organizat o serie de prânzuri oficiale cu societatea civilă şi autoritatea politică. La prânzuri, care au loc în Sufrageria mare a Palatului Elisabeta, sunt invitate personalităţi marcante ale vieţii sociale, culturale, politice şi diplomatice din România. La evenimente, alături de regele Mihai I, iau parte principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Tot astăzi, de la ora 14.00, Editura Curtea Veche, alături de Casa Regală, prezintă proiectul "Cărţile copilăriei'' într-o întâlnire de gală, organizată la Sala Polivalentă CFR Rapid din Bucureşti. La eveniment vor participa principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu. De asemenea, de la ora 19.00, pianistul Dan Grigore va susţine un concert la Sala Radio din Capitală. La concert vor lua parte principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Vineri este Ziua Porţilor Deschise la Palatul Elisabeta, români din toată ţara şi din Basarabia fiind aşteptaţi la palat. La ora 11.00, regele Mihai I va ieşi în balconul palatului, pentru a saluta participanţii. Cu ocazia evenimentului, va avea loc, timp de trei sferturi de oră, un concert în grădina palatului. Intrarea este liberă, fără invitaţii.

Din programul manifestărilor organizate pentru a marca ziua regelui au mai făcut parte un concert caritabil susţinut de violonistul italian Giuliano Carmignola, pe 25 octombrie, la Ateneul Român, în beneficiul programului "Tinere Talente" iniţiat de Fundaţia Principesa Margareta a României, dar şi lansarea volumului "Coroana în societatea românească", de Ioan-Luca Vlad.

Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Elena.


×