x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta: Mona Pivniceru nu renunţă nici la portofoliul Justiţiei nici la demisia din CSM

Victor Ponta: Mona Pivniceru nu renunţă nici la portofoliul Justiţiei nici la demisia din CSM

16 Aug 2012   •   15:21
Victor Ponta: Mona Pivniceru nu renunţă nici la portofoliul Justiţiei nici la demisia din CSM

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Slatina, raspunzand unei intrebari, ca Mona Pivniceru i-a spus ca nu renunta la postul de ministru al Justitiei si nu isi retrage demisia din CSM, el precizand ca, in aceste conditii, nu isi retrage propunerea privind numirea acesteia la MJ.

Intrebat daca a discutat cu Mona Pivniceru, premierul a raspuns: "Da, am discutat si mi-a spus ca nu renunta la postul de ministru si nici nu isi retrage demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, astfel incat nici eu nu-mi retrag propunerea de ministru".

---------------------------

UPDATE: Mona Pivniceru si-a reevaluat pozitia: dupa ce a spus ca nu mai este foarte interesata de portofoliul Justitiei, ea a declarat, la Realitatea TV, ca vrea in continuare si preia sefia ministerului condus interimar de premierul Ponta.

-----------------------------------

Mona Pivniceru a afirmat ca subiectul fotografiilor in care apare "este o chestiune extrem de simpla si de bun simt". Mariana Alexandrescu, care a colaborat cu CSM la elaborarea Legii practicii juridice, ar fi venit sa o ia cu masina pentru a merge la ea acasa. Potrivit Romania TV, Alexandrescu ar fi lucrat in calitate de consilier la cabinetul lui Adrian Nastase cand era deputat.

"Era dansa si soferul. Eu nu-l cunosc pe Andrei Nastase. Era un sofer in masina cu care nu am facut cunostinta", a spus Pivniceru. "Asta ar insemna sa-mi fac lista cu toti cunoscutii si prietenii si tot nu ar fi suficient ca oricum m-ar urmari cineva oriunde ma duc", a spus judecatoarea la Romania TV.

Intrebata daca ia in calcul o eventuala retragere a candidaturii la portofoliul Justitiei, Pivniceru a raspuns: "Nu stiu ce sa fac, dar vad ca este atat de importanta persoana mea ca nu fac un pas fara sa fiu urmarita. Mai meditez daca mai fac acest pas decisiv".

Judecatoarea a precizat ca terfelirea reputatiei sale ar fi un motiv solid pentru o eventuala renuntare la postul de ministru. "Vad ca nu exista om a carui demnitate si onoare sa nu fie terfelita. Care ar fi finalitatea, sa ingros randul celor care pot fi tinte?"

Pivniceru sustine ca s-a tinut departe de relatii politice, iar acum este totusi hartuita ca in perioada anilor '50: "Ma simt hartuita in acest moment. Mi se imputa ca n-am intrebat a cui e masina si cine e soferul."

×
Subiecte în articol: ministrul justitiei Mona Pivniceru