x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta: "PSD nu obstrucţionează justiţia"

Victor Ponta: "PSD nu obstrucţionează justiţia"

09 Mar 2010   •   00:00

Partidul Social Democrat nu obstrucţionează Justiţia şi, de aceea, Senatul trebuie să ia urgent o decizie, declară liderul social-democrat Victor Ponta, referitor la solicitarea DNA privind încuviinţarea arestării senatorului Cătălin Voicu.

Într-o declaraţie de presă, preşedintele PSD subliniază că "Justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba". "Partidul Social Democrat nu obstrucţionează Justiţia şi, de aceea, consider că Senatul trebuie să ia urgent o decizie", a afirmat preşedintele PSD. Ponta crede, de asemenea, că nu Parlamentul, DNA sau mass-media sunt în măsură să judece, ci doar judecătorii se pot pronunţa privind vinovăţia sau nevinovăţia senatorului Cătălin Voicu.

"Ca preşedinte al principalului partid de Opoziţie, la care se adaugă formaţia mea de jurist, vă pot spune că aducerea cu mandat şi arestarea sunt prevăzute în Codul Penal ca măsuri execepţionale, care se aplică doar în cazuri excepţionale, prevăzute de Codul de Procedură Penală. De aceea, în cazul de faţă interesul public, dar şi de partid este ca dosarul să ajungă cât mai repede cu putinţă pe masa unui judecător, care să se pronunţe cu respectarea garanţiilor unui stat de drept", a conchis Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: observator