x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta şi Dan Şova, în vizorul procurorilor DNA

Victor Ponta şi Dan Şova, în vizorul procurorilor DNA

26 Iul 2011   •   08:39
Victor Ponta şi Dan Şova, în vizorul procurorilor DNA

ANAF ii trimite pe Victor Ponta, presedintele PSD, si pe senatorul social-democrat Dan Sova in atentia DNA. Solicitarea ANAF catre procurori ar avea legatura cu scandalul Rovinari-Turceni, companii care ar fi incheiat contracte de consultanta de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatura a lui Dan Sova, la interventia lui Victor Ponta. Mai precis, liderul PSD a fost investigat de Fisc pentru primirea sub forma de sponsorizare, a 180.000 de lei din banii incasati de "Sova si Asociatii" de la Turceni si Rovinari.

"Aici este o chestiune comica, acel control al ANAF nu exista. Zilele trecute fosta mea firma a primit o adresa de la ANAF, acum trei-patru zile prin care ANAF ne scrie ca nu avem calitate sa avem acel act de control. Cand ti se spune asta, am rezerve ca acea sesizare are legatura cu mine sau cu Victor Ponta. Ni se spune ca nu avem calitatea de a vedea acel act. Absolut totul a fost o relatie normala obtinuta in conditii de competitivitate, 40 de euro pe ora, profiturile produse de fosta mea firma la Rovinari si Turceni se ridica la peste 50 de milioane de euro, daca cineva ar vrea sa lege acele contracte de mine si de domnul Ponta e imposibil, pentru ca eu eram la studii la Londra, iar domnul Ponta nu a acordat niciodata consultanta pentru Rovinari si Turceni. Foarte bine ca au facut acest lucru, ca sa vedem daca.... exista mijloace de aparare firesti, le vom aplica in totalitate", a declarat la RTV, senatorul Dan Sova.

Citeste si Fost director la Turceni: Contractele cu Sova au fost benefice pentru ambele parti

Victor Ponta a fost avertizat acum aproximativ o luna asupra acestui contract chiar de catre presedintele Basescu. Intr-un dialog avut la Cotroceni, Traian Basescu i-a dat de inteles lui Ponta ca poate scoate la lumina informatii despre contractele cu complexele Midia si Navodari.

Citeste si Conducerea CE Rovinari considera ca sesizarea ANAF catre DNA este intemeiata

×