x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (VIDEO) Bătălia pentru Bucureşti. PDL-istul Prigoană vine cu promisiuni şi afişe mari. USL propune un "prim-ministru" pentru Sectorul 6. Oprescu îşi evocă realizările

(VIDEO) Bătălia pentru Bucureşti. PDL-istul Prigoană vine cu promisiuni şi afişe mari. USL propune un "prim-ministru" pentru Sectorul 6. Oprescu îşi evocă realizările

11 Mai 2012   •   17:53
(VIDEO) Bătălia pentru Bucureşti. PDL-istul Prigoană vine cu promisiuni şi afişe mari. USL propune un "prim-ministru" pentru Sectorul 6. Oprescu îşi evocă realizările

Prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale a inceput in forta, in Bucuresti, orasul umplandu-se de panouri si bannere electorale, unele mari cat un bloc, de afise si masini care se plimba pe strazi difuzand imnuri electorale si mesaje de campanie.

Daca primarul in functie, Sorin Oprescu, a inceput campania discret, cu putine panouri in care sunt descrise realizarile mandatului actual, candidatul PDL, Silviu Prigoana, a umplut Capitala de afise si bannere, unele acoperind cladiri intregi.

In schimb, USL a pus mare pret pe lansarea candidaturii pentru Sectorul 6 al Capitalei a lui Rares Manescu, care s-a facut in prezenta presedintelui PNL, Crin Antonescu si a presedintelui PC, Daniel Constantin.

Antonescu a precizat ca Rares Manescu este prietenul sau de 20 de ani, adaugand ca acesta ar fi meritat o functie de ministru, insa a preferat sa candideze la primaria de sector.

"Daca am un prieten in politica de 20 de ani si pentru inca 20 de ani, acela este pur si simplu Rares Manescu. Ne unesc de 20 de ani aceleasi aspiratii, aceleasi valori, aceleasi gusturi, pentru ca politica este si o chestiune de gust', a spus Antonescu. I-am propus lui Rares Manescu sa fie ministru in Guvernul nostru. Ar fi fost un foarte bun ministru. Optiunea, alegerea lui a fost ca intre un post de ministru, pe care il avea la indemana printr-o singura semnatura, si functia aleasa de primar, pentru care trebuie sa dea si sa dam o batalie grea, sa o aleaga pe a doua", a declarat Antonescu, citat de Agerpres, la lansarea candidaturii care a avut loc la Stadionul Giulesti.

De altfel, in mesajul de campanie, Manescu este prezentat drept "un prim-ministru pentru Sectorul 6".

"Trebuie sa construim primul spital din sector si acesta este un proiect comun cu doctorul Sorin Oprescu, primarul actual al Capitalei. O alta problema este cea a cainilor comunitari - trebuie sa rezolvam si avem solutii pentru a rezolva aceasta problema. O problema este si cea a sigurantei copiilor nostri, avem problema traficului, mai avem problema crearii locurilor de munca", a spus Manescu, cu ocazia lansarii candidaturii.

"Magazinul cu solutii pentru Bucuresti" al lui Prigoana

Azi, in jurul pranzului, s-a inaugurat si "Magazinul cu solutii pentru Bucuresti" care va fi sediul de campanie al candidatului la Primaria Generala, Silviu Prigoana.

Cu aceasta ocazie, imobilul de pe Bulevardul Nicolae Balcescu 25, la al carui parter va functiona sediul de campanie, a fost decorat cu patru bannere care au acoperit, practic, cladirea, cu un panou gigant cu Silviu Prigoana pe acoperis si cu un ecran electronic, la etajul intai, unde ruleaza sloganele de campanie ale acestuia.

Mesajele sunt insotite de imaginea unei sticle cu solutie de curatat, insotita de sloganuri ca: "Prigoana curata orasul de maidanezi" sau, "Nu maturam strazile, le aspiram"!

Un alt mesaj de forta al candidatului PDL este transportul public gratuit, despre care Prigoana spune ca ar fi posibil.

"Din calculele economice rezulta ca 67% din bugetul RATB e subventionat, nu exista o problema pentru suportarea de la buget a costurilor, deoarece exista finantari. Se pot strange bani la buget din exploatarea optima a locurilor de parcare pe domeniul public ce pot genera 5-6 milioane euro pe luna. Se pot face economii pentru ca se renunta la echipamentele de taxare, personal de control", a spus Prigoana, citat de Agerpres.

×