x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Cum distrug hoţii de lemne Transrarăul, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România!

VIDEO. Cum distrug hoţii de lemne Transrarăul, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România!

03 Mar 2016   •   17:30
VIDEO. Cum distrug hoţii de lemne Transrarăul, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România!
Sursa foto: FOTO: Constantin Lucuţar

Zilele trecute, un sucevean a surprins imagini revoltătoare pe Transrarău, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România! Un utilaj transporta buşteni lungi de mai mult de zece metri, care erau târâţi direct pe asfaltul drumului turistic.

Oficial, în această perioadă, acest drum turistic închis circulaţiei publice. De altfel, nici pe timp de vară drumul nu este deschis pentru transporturi de lemn, informează monitorulsv.ro.

Drumul judeţean 175B este unul turistic, iar pentru limitarea accesului au fost montate şi limitatoare de înălţime, care ulterior au dipărut.

VEZI VIDEO AICI

În vara anului trecut, Consiliul Judeţean Suceava anunţa că şoseaua alpină va fi monitorizată video, cu scopul de a urmări traficul rutier, de a preveni sau sancționa abaterile de la regimul circulației pe această categorie de drum, dar mai ales de a depista transportatorii de lemn care ignoră indicatoarele de interzicere a accesului pentru vehiculele agabaritice.

Poliţia s-a autosesizat cu privire la aceste imagini şi i-a identificat atât pe bărbatul ce a făcut tăierea ilegală, care s-a ales cu dosar penal, cât şi pe cel care a efectuat transportul, acesta fiind doar amendat.

VEZI VIDEO AICI

Şoseaua Transrarău, cu o lungime de 28 de kilometri, pornește din Pojorâta, ajunge în apropierea Cabanei Rarău, la altitudinea de 1.400 de metri, de unde continuă spre Chiril, trecând pe lângă Schitul Rarău.



×
Subiecte în articol: transrarau lemne buşteni hotii de lemne video