x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Cîțu: PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim

VIDEO: Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Cîțu: PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim

de Alice Petrescu    |    20 Mai 2021   •   17:34
VIDEO: Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Cîțu: PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim

UPDATE: Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Florin Cîțu, că a venit să-l ajute să iasă din impas, după ce Comisia a respins două planuri trimise de Guvern. „În continuare PNRR nu are coerență”, a spus liderul social-democrat.

„Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim. (...) Nu cunoaștem complet ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaștem concret către sindicate care sunt reformele,  dar sperăm totuși să ne revină aceste informații, suntem cu toții demnitari, plus că este recomandarea Comisiei de a avea acees la aceste informații, nu este un plan secret, nu ne interesează componentele care se află încă în negociere. Sperăm să deblocăm acest lucru și să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlament”, a precizat Marcel Ciolacu.

Social-democratul a spus că PSD susține descentralizarea PNRR.

„Noi am luat act despre ceea ce au dânșii în PNRR, generic, nu în detaliu, așteptăm totuși PNRR-ul să-l primim, să discutăm cu specialiștii aplicat pe fiecare domeniu, așteptăm mecanismele transparente, totuși am asistat cu toții la un efort de centralizare a PNRR, nu de descentralizare. Venim în continuare cu ideea de descentralizare în teritoriu a acestui PNRR, nu de centralizare în pixul unui anumit ministru”, a mai afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a admis că este posibil ca el să nu mai aibă o întâlnire directă cu premierul, dar este convins că partenerii sociali și specialiștii vor continua întâlnirile.

Întrebat dacă discuția a fost constructivă, Marcel Ciolacu a răspuns: „A fost un pic superficială, un pic în caracterizarea actualei guvernări așa mai de sus, dar până la urmă s-a finalizat cu o promisiune: tot întâlnim acest vom face, sperăm ca de data aceasta... Am venit astăzi cu credința că vom ieși tot astăzi cu un plan pentru români, nu s-a reușit acest lucru, repet, noi am venit să-l ajutăm pe domnul Cîțu să iasă din impas, pentru că deja au trimis două planuri, pe care Comisia le-a respins. Dacă dorește să avem un plan acceptat de toată lumea, cred că este bine să continuăm această colaborare”, a mai spus Ciolacu.

Știre inițială: Liderii PSD se întâlnesc astăzi la Guvern, cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), asta în contextul în care PSD a solicitat în nenumărate rânduri ca acest plan să fie prezentat în Parlament. În plus, social-democrații au amenințat că vor intra în grevă parlamenatră dacă nu li se va spune cum vor fi folosite cele aproximatov 30 de miliarde de euro.

 

Întâlnirea cu liderii social-democrați va avea loc joi, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu.

 

Foto: Lucian Alecu

 

 „Nu avem nicio problemă să venim la guvern, vorbim de un plan național al României și al românilor”, a spus Marcel Ciolacu, la intrarea în Palatul Victoria.

„Mulțumesc partenerilor sociali care ne însoțesc azi. Dumitru Costin, reprezentantul angajatorilor și Florin Jianu, reprezentantul angajaților și colegilor mei, experții din PSD”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri seara că la discuția pe care o va avea joi cu premierul Florin Cîțu va merge cu mai mulți specialiști ai partidului, dar și cu reprezentanți ai IMM-urilor și ai sindicatelor. El a spus că nu este deranjat de modul în care a fost anunțată întâlnirea.

 

 

×