Canalizările de pe malul brăilean al Dunării au fost supraînălţate cu inele metalice, iar intrările într-un bloc social din Port, situat într-o zonă predispusă la inundaţii, au fost protejate cu saci de nisip, măsuri luate de autorităţi de teama viiturii care se prognozează pe fluviu.
Dunărea, în continuă CREŞTERE.
Vezi imagini LIVE de la Eşelniţa, Olteniţa şi Galaţi, numai pe webcam JURNALUL.RO
'Am instalat inele pentru supraînălţarea canalizărilor, astfel încât apa care va creşte să poată fi ţinută sub control. Încercăm să limităm cât mai mult efectele eventualelor inundaţii. Avem pregătiţi saci de nisip să delimităm şi zona malului, cel puţin cu jumătate de metru să fie mai sus', a declarat viceprimarul de Brăila, Alexandru Dănăilă.
Primăria Brăila a început evacuarea a 100 de persoane care locuiesc într-un bloc social din Port, zona care se află mai jos decât malul Dunării şi va fi inundată din cauza ieşirii apei prin gurile de canalizare.
Dunărea a depăşit miercuri, la Brăila, cu 6 centimetri cota de atenţie, stabilită în Portul Brăila la 560 centimetri, motiv pentru care circulaţia vaselor pe Dunăre se face cu restricţii de viteză, pentru a se evita producerea valurilor.
'Navigaţia se desfăşoară cu limitări de viteză, pentru protejarea digurilor şi a construcţiilor hidrotehnice. Probleme deosebite, în momentul de faţă, nu există. Am depăşit cota de atenţie stabilită la 560 de centimetri. Cota de inundaţii pentru Portul Brăila este stabilită la 610 centimetri', a declarat şeful Căpităniei Portului Brăila, Vlăduţ Brânză.
Din cauza creşterii nivelului Dunării, proprietarii pontoanelor ancorate în Portul Brăila şi-au ridicat pasarelele care fac legătura cu malul cu cel puţin jumătate de metru.