x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vila soţilor Ceauşescu din cartierul Primăverii, un LUX la care românii nu visau vreodată FOTO&VIDEO

Vila soţilor Ceauşescu din cartierul Primăverii, un LUX la care românii nu visau vreodată FOTO&VIDEO

14 Oct 2012   •   10:30
Vila soţilor Ceauşescu din cartierul Primăverii, un LUX la care românii nu visau vreodată FOTO&VIDEO

Camere impunătoare, decorate cu mobilă scumpă şi cu accesorii de lux, robinete suflate cu aur şi tapet de mătase, toate acestea sunt doar câteva dintre detaliile care frapează în interiorul casei din care soţii Ceauşescu au condus ţara până în 1989, scrie rtv.net (www.rtv.net/vila-din-primaverii-a-sotilor-ceausescu--un-lux-la-care-romanii-nu-visau-vreodata-foto-video_48706.html).

Vila era dotată cu o piscină pe care înotătorii de performanţă din România ar fi invidioşi, dar şi cu o seră cu plante exotice şi, atenţie, cu solar şi saună, despre care românii probabil nici nu credeau că ar putea exista în anii 1964-1965, când a fost construită vila.

Nicolae Ceauşescu decidea soarta naţiunii dintr-un birou impunător, dar sobru, cu mobilier din lemn de nuc şi un imens covor din mătase.

La etajul vilei, în care au locuit soţii Ceauşescu se află şi dormitorul matrimonial. Pereţii camerei sunt acoperiţi cu tapet de mătase, la masa de toaletă există o oglindă din cristal de Murano care acum s-ar putea vinde la licitaţie cu cel puţin 25.000 de euro, iar pe jos este aşternut un superb covor tot din mătase. Lângă patul matrimonial, soţii Ceauşescu aveau la dispoziţie o sonerie pentru a chema personalul de serviciu al vilei.

Vezi imagini din vila familiei Ceauşescu pe RTV.NET

Citeste şi: MISTERUL conturilor lui Ceauşescu. Interviu cu un apropiat de-al dictatorilor.

×