x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu află astăzi dacă va rămâne în arest

Vîntu află astăzi dacă va rămâne în arest

15 Sep 2010   •   00:00
Vîntu află astăzi dacă va rămâne în arest
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Sorin Ovidiu Vîntu află, astăzi, dacă va rămâne în arest până la sfârşitul celor 29 de zile. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti judecă recursul înaintat de apărătorii omului de afaceri la decizia de arestare preventivă. Tot astăzi sunt judecate şi recursurile lui Alexandru Stoian, şoferul lui Vîntu, şi al omului de afaceri moldovean, Octavian Ţurcan.

UPDATE. Marian Nazat, apărătorul lui S.O. Vîntu, a atacat viciile de procedură ale instrumentării dosarului, spunând în pledoaria sa că din dosar lipsesc procesul verbal al percheziţiei efectuate casa lui SOV, că dosarul a fost făcut pe baza unei note a SRI.
El a mai spus că lipseşte inclusiv autorizaţia de interceptare a convorbirilor telefonice ale lui Vîntu.

Marian Nazat a anunţat că pe numele procurorul Marius Iacob a fost depusă o plângere la CSM, pentru dezvăluirea de date din dosarul lui SOV.

SOV a interzis avocatului său, Marian Nazat, să invoce problemele de sănătate pentru cererea de eliberare. Nazat a cerut eliberarea şi consemn la părăsirea ţării, fără cauze medicale.

Curtea de Apel Bucureşti a început, miercuri, la ora 14.00, judecarea contestaţiei lui Sorin Ovidiu Vîntu, Alexandru Stoian şi a lui Octavian Ţurcan privind arestarea lor de către instanţa inferioară.

Niciunul dintre acuzaţi nu a dorit să facă declaraţii în faţa instanţei, astfel că judecătorii au trecut la audierea pledoariilor avocaţilor acestora şi a acuzării.

După audierea pledoariilor, judecătorii vor delibera şi vor decide dacă rămân cei trei în arest preventiv sau vor fi cercetaţi în libertate.



Vîntu a ajuns în jurul orei 11.00 la Curtea de Apel Bucureşti. El a fost filmat în timp ce s-a dat jos din maşină şi s-a deplasat cu greutate către uşa Curţii de Apel. Omul de afaceri s-a ajutat de un baston pentru a se deplasa.

Unul dintre argumentele care ar putea fi folosite de apărătorii lui Sorin Ovidiu Vîntu este starea de sănătate a omului de afaceri, care suferă de afecţiuni cardiace şi locomotorii, anunţă Antena3. De asemenea, ar mai putea fi invocată lipsa mandatului prin care s-a admis interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Vîntu, înainte de începerea urmării penale.

Dacă totuşi judecătorii vor hotărî că Sorin Ovidiu Vîntu trebuie să rămână arestat preventiv, avocaţii pot cere eliberarea lui pe cauţiune sau control judiciar. Procedura este însă de durată.

Omul de afaceri este acuzat de favorizarea fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor.

 

×
Subiecte în articol: observator