x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu: Am fost interceptat din 2006, tot atunci am început lobby pentru suspendarea lui Băsescu

Vîntu: Am fost interceptat din 2006, tot atunci am început lobby pentru suspendarea lui Băsescu

11 Oct 2010   •   00:00

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că a fost interceptat încă din 2006 şi că în acel an, "extrem de iritat" de o declaraţie a lui Traian Băsescu privind "un aşa zis furt" din Banca Agricolă, a început un lobby pentru suspendarea preşedintelui, discutând despre asta cu "toată lumea".

"În 2006, extrem de iritat de o declaraţie făcută de Traian Băsescu privind un aşa zis furt al meu din Banca Agricolă, am început un lobby activ pentru supendarea lui. Mă interesează trecerea serviciilor de informaţii sub control parlamentar. Acest lucru îl susţin şi azi. Modul în care abuza Băsescu de aceste instituţii de pe atunci se dovedea periculos", a spus Vîntu, la Realitatea TV.

Acesta a arătat că, în acest demers al său a discutat "cu toată lumea" - partide parlamentare şi oameni de afaceri - care avea posibilitatea să decidă suspendarea lui Băsescu.

Omul de afaceri a adăugat că în 2007 s-a "inactivat din lobby-ul împotriva lui Traian Băsescu".

"Ştiam încă din 2006 de această agresiune, am făcut şi o plângere la Comisia de Control a activităţii SRI şi nu s-a luat nicio măsură", a mai spus Vîntu.

El a precizat că la la dispoziţia parchetului au fost puse convorbiri private cu soţia - "inclusiv din dormitor" - copiii şi prietenii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator