x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu: "Băsescu e vinovat pentru ceea se întâmplă rău în România şi trebuie izolat"

Vîntu: "Băsescu e vinovat pentru ceea se întâmplă rău în România şi trebuie izolat"

16 Sep 2010   •   00:00

Sorin Ovidiu Vintu a declarat, într-un interviu pentru Realitatea TV, realizat în cursul lunii mai şi difuzat după eliberarea sa din arest preventiv, că vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă rău în România.

"În Romania nu mai investesc pentru simplul motiv că domnul Băsescu şi-a pus toţi câinii să sară pe mine: procurori, judecători, miliţieni. Aici orice sergent-major îţi poate bloca conturile.
Îl consider responsabil de tot ceea ce se întâmplă rău în această ţară astăzi pe actualul preşedinte al României, Traian Basescu", a afirmat Vîntu.

Vîntu opinează că locul unor instituţii puternice pe care şi le-ar fi dorit în România "este luat astăzi de Traian Băsescu", iar acele instituţii sunt "praf".

Vîntu a spus că, după alegeri, ar fi sprijinit "orice demers constructiv" al lui Traian Băsescu, dacă, ar fi simţit că "în creierul domniei sale s-ar fi instalat o conştiinţă istorică", dar "din păcate acest personaj (n.r Traian Băsescu) a derapat şi mai rău".

"Nu, nu pot susţine un domn precum domnul Traian Băsescu. Consider că acest domn trebuie izolat pe scena politică românească", a conchis Vîntu.

Vîntu a dezminţit informaţile potrivit cărora, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009 l-ar fi trădat pe Mircea Geoană: "Vizavi de opinia unor domni că l-aş fi trădat pe Geoană, eu nu am stofă de trădător şi nu fac parte din modelul cultural pe care o categorie de politicieni încearcă să o impună".

Vîntu şi-a exprimat, cinic, părerea despre principiul lobby-ului politic american,  admiţând că un om de afaceri, atât timp cât a subvenţionat o campanie electorală, are aşteptări în privinţa susţinerii proiectelor sale, legislative sau economice, şi că este "o prostie că un om de afaceri nu are voie să se întâlnească cu un om politic".


×
Subiecte în articol: observator