x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violenţe în Bucureşti provocate de ultraşii unguri. România - Ungaria 3-0 (VIDEO)

Violenţe în Bucureşti provocate de ultraşii unguri. România - Ungaria 3-0 (VIDEO)

06 Sep 2013   •   16:02
Violenţe în Bucureşti provocate de ultraşii unguri. România - Ungaria 3-0 (VIDEO)
UPDATE 22:53 - Partida România - Ungaria s-a încheiat. Tricolorii au câştigat cu 3-0, golurile fiind marcate de Marica, Pintilii, în prima repriză şi Tănase în repriza a doua.

UPDATE 22.21 - 
Incidentele au continuat şi la stadion. Mai întâi, suporterii maghiari au forţat gardurile de protecţie şi au intrat într-o zonă unde se aflau suporteri ai naţionalei României, jandarmii intervenind în forţă pentru a preveni un eventual conflict între cele două galerii.

Incidentele au continuat apoi între suporterii români, la peluza sudică, existând câteva bătăi între suporterii din provincie şi cei din Bucureşti.

Naţionala României conduce, în acest moment, cu 3-0 în meciul cu echipa Ungariei. Golurile au fost înscrise în prima repriză de Marica şi Pintilii şi de Tănase în repriza a doua.


UPDATE 17:33
- O ambulanţă SMURD a fost chemată la Gara de Nord pentru a-i acorda îngrijiri unei femei căreia i s-a făcut rău din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi pentru a-i calma pe suporterii unguri violenţi veniţi la Bucureşti pentru meciul România - Ungaria, informează mediafax.

Femeia, care a precizat că are probleme cardiace, era clienta unui restaurant din incinta Gării de Nord.

Jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniţi la Bucureşti pentru a asista la meciul România - Ungaria.

UPDATE 17:18 - Un suporter maghiar, aflat în stare de inconştienţă, a fost preluat de un echipaj SMURD din Gara de Nord, medicii de pe ambulanţă spunând că bărbatul este în pragul comei alcoolice. Un alt suporter maghiar a rămas în trenul staţionat în gară, fiind prea băut pentru a se putea deplasa. Suporterul a fost evaluat şi lăsat să doarmă în vagon până îşi revine.

Trenul care a adus suporterii se află în stare jalnică, având geamuri sparte, mobilă ruptă şi fiind plin de gunoi şi sticle goale.

Grosul suporterilor a ajuns dela la zona rezervată lor lângă Arena Naţională, fiind păziţi de jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu, a declarat, pentru Mediafax, că pentru transportul fanilor unguri au fost alocate 14 autobuze, în funcţie de necesităţi urmând să fi puse la dispoziţia autorităţilor şi alte mijloace de transport din parcul auto al instituţiei.

Tobescu a precizat că, pe drumul de la Centrul Vechi spre Arena Naţională, două dintre autobuze au fost avariate, unul având parbrizul fisurat, iar celălalt ajungând la stadion cu trapa de aerisire din spate stricată.

Suporterii aflaţi încă de dimineaţă la terasele din Centrul Vechi al Capitalei au fost conduşi la autobuze de către jandarmi, după incidente violente în care fanii veniţi din Ungaria au aruncat cu sticle, mese şi scaune.

UPDATE 16:00 - Aproximativ 1.000 de suporteri maghiari, care au călătorit cu trenul de la Budapesta, au ajuns cu puțin timp în urmă în Gara de Nord din București. Suporterii maghiari ar fi tras semnalul de alarmă în triaj pentru a evita întâlnirea cu jandarmii. La coborârea din vagoane, suporterii au fost preluați de reprezentanții forțelor de ordine și conduși către autobuzele care îi așteptau la ieșirea din gară. Fanii maghiari au aruncat cu mai multe petarde pe peronul Gării de Nord și au făcut semne obscene către jandarmi.
-------------------------------------

Incidente violente în Centrul Istoric din Bucureşti. Potrivit poliţiştilor, câteva sute de suporteri maghiari au devenit recalcitranţi în momentul în care jandarmii au încercat să îi îmbarce în autobuzele speciale puse la dispoziţie de Primărie, pentru a fi conduşi în mod civilizat în fan zone-urile de la Arena Naţională. Suporterii maghiari au aruncat cu petarde. Un jandarm şi o jurnalistă au fost răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, mai mulţi suporteri unguri cărora li s-a recomandat să însoţească efectivele de ordine spre stadion au devenit recalcitranţi şi au aruncat cu obiecte pirotehnice către forţele de ordine. 
"Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea. Avem suficiente forţe de ordine pentru a gestiona situaţia. ", a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.





Potrivit unui oficial al Poliţiei Capitalei, un suporter maghiar ar fi fost bătut de mai multe persoane, în zona Unirii din Capitală, după ce a ieşit din grupul în care se afla pentru a merge la un supermarket. Incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 în jurul orei 13.45, au spus oficialii Poliţiei Capitalei.

Suporterul agresat a ieşit din grupul în care se afla, pentru a face cumpărături, moment în care a fost atacat de patru sau cinci persoane, care l-au lovit şi apoi au fugit. Bărbatul are răni uşoare şi a refuzat să meargă la spital sau să depună plângere. Persoanele care l-au lovit pe suporterul maghiar sunt căutate de polilţiştii Secţiei 10.

Naţionala României va întâlni echipa Ungariei, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.


×