x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Popescu, la CE Oltenia: primele concluzii ale controlului vor fi prezentate în ședința de Guvern

Popescu, la CE Oltenia: primele concluzii ale controlului vor fi prezentate în ședința de Guvern

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   15:20
Popescu, la CE Oltenia: primele concluzii ale controlului vor fi prezentate în ședința de Guvern
Sursa foto: gov.ro

Primele concluzii ale controlalelor efectuate de corpul de specialitate din Ministerul Energiei vor fi prezentate în următoarea ședință de Guvern, a anunțat vineri ministrul Energiei Virgil Popescu, aflat la Complexul Energetic Oltenia.

Trebuie să dăm un raport preliminar în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. I-am rugat să facă o analiză a riscurilor, să știm unde trebuie să intervenim”, a spus ministrul, care a promis că va face vizite inopinate pentru a vedea condițiile de muncă ale angajaaților.

„Controlul nu se va încheia acum sau săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

În privința serviciului de transport din unitate, care în prezent este externalizat, ministrul a spus că așteaptă rezultatul investigației Parchetului și Poliției.

„Complexul trebui să funcționeze și condițiile de muncă trebuie să se îmbunătățească”, spune Virgil Popescu.

Trei persoane au murit și 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs marți la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj. Potrivit CE Oltenia, marți, în jurul orei 13.00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariati ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

În urma evenimentului, mai multe presoane, printre care directorul Sucursalei Miniere și șeful Carierei Jilț Sud, au fost schimbate din funcție sau au demisionat..

Premierul Nicolae Ciucă a cerut măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de marți, de la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: virgil popescu ce oltenia