x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Visul Românesc pe soclul lui Lenin

Visul Românesc pe soclul lui Lenin

30 Noi 2010   •   21:03

Astăzi, la ora 10:00, în Piaţa Presei Libere, pe soclul care până acum 20 de ani îl susţinea din greu pe tovarăşul Lenin, se va dezveli Visul Românesc.

Grupul de constructori visători este format din Matei Arnăutu, Florin Brătescu, Andrei Ciubotaru şi Iosif Oprescu. Proiectul artistic Visul Românesc beneficiază de o platformă online – http://www.visulromanesc.ro – prin care românii sunt întrebaţi care este visul lor.

Pe baza răspunsurilor adunate s-a construit un obiect care să sintetizeze dezbaterea din jurul întrebării – acesta va fi expus din data de 1 decembrie 2010, timp de două săptămâni, pe soclul din Piaţa Presei Libere. Evenimentul de astăzi face parte din "Proiect 1990" iniţiat de Ioana Ciocan.

Această iniţiativă culturală are o notă pregnant socială prin gradul ridicat de interactivitate şi implicare a oamenilor în dialog. "Visul Românesc" îşi doreşte conştientizarea publică a viselor, aşteptărilor şi în fond a dorinţelor pe care fiecare român le nutreşte faţă de condiţia sa de român. Nu întâmplător, implicarea şi invitaţia la dialog se vor concretiza pe de 1 decembrie prin construcţia Visul Românesc.

×