x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vize pentru SUA

Vize pentru SUA

de Carmen Plesa    |    08 Apr 2010   •   00:00
Vize pentru SUA
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada SUA la Bucureşti au lansat ieri campania de informare "Viză pentru SUA", care îşi propune să-i ajute pe români în procedura de solicitare a unei vize temporare pentru Statele Unite. Acest demers sprijină îndeplinirea criteriilor tehnice de către România pentru acceptarea în programul Visa Waiver.

"Românii sunt bineveniţi în Statele Unite. Anul trecut, peste 26.000 de români au primit vize temporare pentru SUA şi vrem să ne asigurăm că procesul de solicitare a vizei este simplu şi clar" , a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein (foto). Potrivit ministrului de Externe, Teodor Baconschi, eliminarea regimului de vize pentru cetăţenii români care vor să viziteze SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Bucureştiului.

Campania îşi propune să-i înveţe pe români cum pot demonstra în cadrul interviului cu ofiţerul consular al Ambasadei SUA legăturile puternice care îi vor determina să revină în ţară la finalul perioadei de şedere în Statele Unite. Mai multe informaţii despre această campanie găsiţi pe www.mae.ro.

×
Subiecte în articol: observator