x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a produs cumplitul accident în 2 Mai a fost reținut. A spus Poliţiei că a lovit o păsare sau o vacă.

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a produs cumplitul accident în 2 Mai a fost reținut. A spus Poliţiei că a lovit o păsare sau o vacă.

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2023   •   21:37
Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a produs cumplitul accident în 2 Mai a fost reținut. A spus Poliţiei că a lovit o păsare sau o vacă.
Sursa foto: facebook

Bărbatul de 19 ani care a intrat cu mașina într-un grup de tineri care se deplasa pe partea carosabilă, în stațiunea 2 Mai, din județul Constanța, a fost reținut, sâmbătă seara, de polițiști, anunță IPJ Constanța. El este acuzat, printre altele, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„La data de 19 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 19 ani, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit unui comunicat de presă.

Șoferul care a intrat cu mașina într-un grup de tineri, sâmbătă dimineața, omorând doi dintre ei, era drogat și a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior de polițiști în Vama Veche.

Potrivit Poliției Constanța, accidentul s-a produs în jurul orei 05.25, pe DN 39, în apropierea localității Vama Veche.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, a condus mașina pe DN 39 și a intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe carosabil.

În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani.

De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani.

Tinerii din grup erau din Bucureşti şi Braşov şi petrecuseră noaptea în Vama Veche. Mai aveau câteva sute de metri până la casa unde erau cazaţi. Mai mult, până atunci tinerii veniseră pe pista de biciclete care leagă cele două localităţi de la malul mării. Trotuarul se termină însă brusc în dreptul unităţii mlitare, acolo unde a avut loc tragedia.

Ulterior producerii accidentului, șoferul a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Imediat după accident, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, şoferul a fugit, lăsându-şi victimele întinse pe asfalt.

Potrivit observatornews.ro, a fost prins în Vama Veche. Taximetriştii au văzut maşina distrusă şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic. Şoferul este Vlad Pascu. Are 19 ani, a obţinut permisul de trei luni şi conduce maşini de lux. Autoturismul implicat în accident nu are RCA. Testele au arătat că înainte să urce la volan, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă. Le-a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Dar cât de puternic a fost impactul se vede şi pe maşina de 50.000 de euro a individului . Şoferul a fost suprins cu doar o jumătate de oră înainte de accident într-un magazin din Vama Veche. Şi-a cumpărat ţigări şi ciocolată. În imagini se vede cum se plimbă derutat. Mai mult, angajaţii spun că a făcut scandal pentru că nu voia să plătească. Pe reţelele sociale, Vlad Pascu se laudă cu maşini, haine şi ceasuri de mii de euro. Celalaltă maşină din garajul său este un bolid de 200 de mii de euro. Individul s-a pozat într un tricou care poartă mesajul "Drogurile sunt viaţa mea". Părinţii lui sunt cunoscuţi pentru afaceri în imobiliare. Tatăl lui este pasionat de maşini şi organizează concursuri de off road.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vlad Pascu

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu reţinut 2 mai