x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu, despre raportarea infecțiilor nosocomiale: Nu mi se pare că vedem tot adevărul

Vlad Voiculescu, despre raportarea infecțiilor nosocomiale: Nu mi se pare că vedem tot adevărul

01 Apr 2021   •   14:44
Vlad Voiculescu, despre raportarea infecțiilor nosocomiale: Nu mi se pare că vedem tot adevărul
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că raportea infecțiilor nosocomiale din spitalele din țară nu este „la nivelul la care ar trebui să fie”.

„Infecţiile nosocomiale trebuie raportate aşa cum se cuvine. La Timişoara pare că au fost raportate cum se cuvine. Repet, pare, din informaţiile pe care le-am primit până astăzi. Am cerut informaţii suplimentare în această dimineaţă", a spus ministrul, după ce a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului "Cantacuzino".

De asemenea, acesta a precizat că raportarea nu este la nivelul la care ar trebui să fie, fiind văzută astfel doar o „parte a adevărului”.

„Nu mi se pare că raportarea este la nivelul la care ar trebui să fie. Nu mi se pare că vedem tot adevărul. E clar că ne apropiem de adevăr şi trendul acesta a început din 2016, vedem că raportarea a crescut, dar ştim că nu suntem încă la nivelul la care ar trebui să fim cu raportarea. Cu alte cuvinte, vedem parte a adevărului şi lucrul ăsta nu este în ordine", a afirmat Voiculescu.

Pe de altă parte, ministrului Voiculescu a precizat că nu este vorba că cineva ascunde cu bună-știință, ci „dintr-un motiv sau altul, la nivelul spitalelor, fie nu se conștientizează, fie nu se raportează”.

„Avem în vedere proceduri pentru raportări, cât şi seturi de reguli mai simple pentru testarea în spitale şi pentru păstrarea unor reguli de bază, care să ne ducă către reducerea numărului de infecţii nosocomiale din spitale", a mai afirmat Vlad Voiculescu.

 

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu infectii nosocomiale