x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vladimir Putin nu renunţă la pretenţii: Vrea garanţii de securitate, recunoaşterea anexării Crimeei, demilitarizarea Ucrainei

Vladimir Putin nu renunţă la pretenţii: Vrea garanţii de securitate, recunoaşterea anexării Crimeei, demilitarizarea Ucrainei

de Alice Petrescu    |    28 Feb 2022   •   19:30
Vladimir Putin nu renunţă la pretenţii: Vrea garanţii de securitate, recunoaşterea anexării Crimeei, demilitarizarea Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, în convorbirea cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, garanţii de securitate din partea NATO, recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeei şi demilitarizarea Ucrainei, semnalând disponibilitatea Moscovei de a lansa negocieri în acest sens.

"Preşedintele Vladimir Putin a cerut recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeei, definitivarea demilitarizării şi denazificării statului ucrainean, precum şi garanţii privind statutul neutru al acestei ţări", a comunicat Kremlinul, conform cotidianului Le Figaro. Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014.

Administraţia Vladimir Putin ceruse înainte de lansarea intervenţiei militare în Ucraina garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu se va extinde spre est prin admiterea Ucrainei şi Georgiei. Liderul de la Kremlin a reiterat acum că se opune total admiterii Ucrainei în NATO. Vladimir Putin a transmis că Moscova este deschisă negocierilor cu partea ucraineană şi a exprimat speranţa că vor apărea rezultate, a subliniat Kremlinul, potrivit agenţiilor RIA Novosti şi Sputnik.

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei poartă negocieri pentru un armistiţiu. În momentul de faţă este a treia rundă de discuţii, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit luni, în mod separat, cu omologii săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, în contextul eforturilor de oprire a confruntărilor militare ruso-ucrainene. Emmanuel Macron a discutat "de mai multe ori în ultimele ore" cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis Palatul Elysée.

Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească operaţiunile militare în zone rezidenţiale, să securizeze principalele axe rutiere din Ucraina şi să nu distrugă infrastructura esenţială. "Vladimir Putin a confirmat voinţa de a susţine aceste idei", a precizat Preşedinţia Franţei.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin