x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Voi fi pe scenă indiferent de ce se va întâmpla". Catrinel Dumitrescu, prima reprezentaţie de când Milu a murit

"Voi fi pe scenă indiferent de ce se va întâmpla". Catrinel Dumitrescu, prima reprezentaţie de când Milu a murit

de Maria Sârbu    |    15 Feb 2012   •   08:14
"Voi fi pe scenă indiferent de ce se va întâmpla". Catrinel Dumitrescu, prima reprezentaţie de când Milu a murit

Nimic mai incurajator in viata decat faptul ca esti de folos. Poate acest gand a stimulat-o pe Catrinel Dumitrescu sa revina pe scena la doar trei saptamani de la decesul iubitului sau sot, Emil Hossu. Actrita a jucat marti seara in 'Doamna si speccialistu'', o productie a Teatrului 'George Ciprian' din Buzau prezentata pe scena de la 'Nottara'. Sala Mare a Teatrului de pe Bulevardul Magheru era plina. Spectatorii – tineri si mai putin tineri – au confruntat nametii, care domina Capitala, cu arta scenica. Au meritat sa fie acolo. Catrinel Dumitrescu si colega sa de scena Carmen Trocan (piesa e cu doua personaje) le-a oferit satisfactie.

Poate lumea a venit pentru Catrinel Dumitrescu, sa o sustina moral. Eu tind sa cred ca lumea a venit la teatru si pentru arta artistului. Caci un artist traieste pentru arta si prin arta, dincolo de orice nenorocire. Ea, actrita, a demonstrat acest lucru. Alaturi de Carmen Trocan, a trait arta. Cele doua interprete au jucat excelent in spectacolul regizat de Radu Nichifor, pe un text care e o adaptare facuta chiar de Catrinel Dumitrescu dupa o idee de Pauline Daumale. E despre viata a doua femei, care se cunosc in seara de Revelion, iar circumstantele le fac sa petreaca noaptea dintre ani impreuna. Carmen Trocan o intruchipeaza pe Doamna, o femeie ce pare fericita, pregatita sa-si intampine iubitul – un ambasador. Dar, nenorocire, se sparge o teava in baie. Cheama Instalatoru’ (rol creat de Catrinel Dumitrescu), care, devotat datoriei, vine in mare graba. Asadar, Instalatoru’ e femeie. Fata in fata sunt doua persoane de acelasi sex, dar total diferite, la prima vedere. In timp ce este remediata defectiunea, cele doua converseaza… despre viata, despre barbati, despre societatea din care face parte fiecare, dar si despre ce au in comun sau ce nu le deosebesc si anume: sunt parasite de barbatii lor chiar in aceeasi seara de Revelion; beau acelasi vin; simt nevoia de afectiune. Dar femeia-instalator e darza, o imbarbateaza pe Doamna care e fragila si care crede ca daca a pierdut barbatul iubit e pierduta si ea. Femeia-instalator, intruchipata de Catrinel Dumitrescu, e puternica, tine piept greutatilor vietii.

Aplauzele indelungate de la finalul spectacolului i-au smuls lui Catrinel Dumitrescu un zambet frumos. S-a inchinat publicului si s-a retras in culise cu un brat de flori. Cred ca ea a inteles cat de dorita este pe scena.

Va juca si sambata, 18 februarie, de la ora 21:00, dar in alt spectacol: 'Niste fete' de Neil LaBute, in regia lui Cristi Juncu (co-productie Teatrul din Buzau si Asociatia Culturala Chatarsis), gazduit de Godot Cafe-Teatru din Centrul Vechi al Bucurestiului. Veti vedea o creatie frumoasa, in care Catrinel Dumitrescu straluceste alaturi de patru tinere actrite: Irina Velcescu, Andreea Vasile, Diana Cavallioti si Cristina Florea, dar si alaturi de Vlad Zamfirescu.

In curand, Teatrul Nottara va relua 'Aniversarea' de Thomas Vinterberg si Mogens Rukov, in regia lui Vlad Massaci. In acest spectacol de mare succes, Catrinel Dumitrescu o creeaza pe Else, rolul aducandu-i o nominalizare la Premiile UNITER, editia 2010. In 'Aniversarea' a jucat si Emil Hossu, rolul lui urmand sa fie creat de Mircea Diaconu.

In aprilie, probabil, Catrinel Dumitrescu va incepe sa lucreze pentru un nou rol intr-un spectacol pe care il va monta Claudiu Goga, la Teatrul Nottara.

Catrinel Dumitrescu a urcat aseara pe scena teatrului Nottara, la prima reprezentantie de cand sotul ei, actorul Emil Hossu, a murit. Nu a lasat niciun moment sa se vada suferinta provocata de disparitia regretatului actor. A avut forta de a merge mai departe, in semn de respect fata de cel pe care l-a iubit o viata intreaga. Catrinel Dumitrescu si-a stapanit emotiile cu tarie. Cu sinceritate dar si cu lacrimi in ochi a spus ca si-ar fi dorit ca dupa reprezentatie sa il auda si sa-l vada pe cel pe care caruia ii spunea simplu ...Milu. "Sunt sigura ca Milu stie ca a fost ok si ca nu l-am facut de ras pentru ca am simtit forta si forta mea vine de la el si de la Dumnezeu". Cu aceeasi dragoste am jucat si o sa joc mereu indiferent de ce se mai poate intampla", a spus Catrinel Dumitrescu (Antena3)

×