Vrajitoarele Vanessa si Melissa - trimise in judecata de Parchetul Ilfov - i-au contactat pe Mircea Geoana, Ana Lesko, Mihaela Borcea, Alina Vidican, incercand prin retele de socializare sa le racoleze pe Shakira, Beyonce sau Inna.
Procurorii noteaza in rechizitoriul celor doua vrajitoare faptul ca, prin monitorizarea mass-media, Rada Minca, zisa Melissa, si Roxana Lider, zisa Vanessa, identificau persoane publice, "cu mare potential financiar, care se gaseau in diferite situatii defavorabile, in general in conflict cu alte persoane publice si le creau acestora falsa reprezentare ca problemele au fost generate de practicile oculte initiate de inculpate".
In acest sens, Vanessa si Melissa luau legatura cu reporteri si, prin aparitia in diverse publicatii si emisiuni televizate, aduceau in mod indirect la cunostinta victimelor ca situatiiile defavorabile in care acestea se aflau, "se datorau practicilor de magie" ale celor doua, la solicitarea directa a persoanelor cu care eventual vedetele se aflau in conflict.
Astfel, victimele erau contactate in mod direct, prin intermediul sms-urilor si retelelor de socializare, ocazie cu care li se comunica sa urmareasca emisiunile televizate sau presa scrisa.
"Printre persoanele publice, pe care inculpatele Minca Rada si Lider Roxana pretind ca le-au contactat, aspecte relevate in emisiuni televizate, prin articole in presa scrisa cat si pe retelele de socializare, putem exemplifica pe: Mihaela Borcea, Alina Vidican (actuala sotie a lui Cristian Borcea), Mircea Geoana, Mariana Moculescu, Ana Lesko, o prietena a Amaliei Nastase, doua persoane cunoscute de-ale lui Irinel si Monica Columbeanu, dar si pe Oana Zavoranu", consemneaza sursa citata.
De asemenea, prin intermediul retelelor de socializare, vrajitoarele au incercat si contactarea unor vedete internationale, cum ar fi Shakira, Beyonce sau Inna.
Vrajitoarele Minca Rada si Lider Roxana le cereau victimelor la inceput, pentru initierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte, cum ar fi articole personale de imbracaminte, papusi, piroane (cuie mari), cutite, iconite, miere de albine etc., ulterior, pentru desfasurarea ritualului care se prelungea in timp sub diferite pretexte, inculpatele pretindeau obiecte de valoare (bijuterii, autoturisme) si diverse sume de bani din ce in ce mai mari.
"Este si cazul partii vatamate Zavoranu Ioana, care a fost determinata in acest mod sa incheie mai multe contracte de vanzare a unor bunuri mobile si imobile sau contracte de imprumut cu garantie imobiliara, la un pret subevaluat in raport cu valoarea de piata a acestora, in realitate regasindu-ne de fapt in fata unei activitati de camatarie disimulata", noteaza procurorii.
Investigatiile au relevat faptul ca numai in perioada 5 noiembrie 2010 - 7 decembrie 2011, inculpatele Minca Rada si Lider Roxana, s-au aflat in contact cu inca 14 persoane, posibile parti vatamate.
Vrajitoarele Vanessa si Melissa, care au escrocat-o si santajat-o pe Oana Zavoranu, au fost trimise in judecata, in stare de arest preventiv, alaturi de alte sapte persoane, intre care si denuntatorul procurorului Max Balasescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov, care e judecat pentru coruptie, informeaza miercuri Ministerul Public.
Procurorul investit initial cu solutionarea cazului vrajitoarelor, Maximilian Balasescu, a fost arestat, in 1 februarie, ca urmare a faptului ca a cerut mita 300.000 de euro pentru a inchide dosarul.
In 2 noiembrie 2011 a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, plangerea penala a Oanei Zavoranu, care reclama faptul ca in perioada februarie - octombrie 2011 a fost santajata si inselata de mai multe persoane necunoscute, cu mai multe sume de bani, bunuri mobile si imobile.
"Aceasta considera ca a fost inselata si santajata, intrucat prin starea de temere si frica care i-au fost permanent insuflate, prin amenintari referitoare la integritatea sa fizica si psihica, precum si prin manopere dolosive, a fost deposedata de autorii infractiunilor de mai multe sume de bani, de un autoturism marca Porsche Cayman, dar si determinata sa instraineze doua imobile situate in municipiul Bucuresti, de a caror contravaloare in bani nu a beneficiat niciodata, prejudiciul total fiind estimat de catre aceasta la suma de 450.000 de euro", se arata in rechizitoriu.