x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrea Moldova şi Ţara Românească

Vrea Moldova şi Ţara Românească

de Carmen Plesa    |    14 Apr 2010   •   00:00

Un sucevean căruia bunica sa i-a spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare a depus mai multe acţiuni la Tribunalul Bucureşti, în care revendică toată Moldova "şi chiar şi Ţara Românească, dacă se poate".



Tânărul Cornel Cernoschi s-a prezentat şi ieri la Tribunalul Bucureşti, pentru un proces început în 2007, în care a chemat în judecată Senatul, Camera Deputaţilor, statul român, Preşedinţia şi Guvernul, informează Mediafax.

Cernoschi are în acest moment şase procese în desfăşurare. Fiecare dintre aceste acţiuni costă statul român peste 1.500 de lei, pe lângă munca pe care o fac magistraţii şi personalul auxiliar. Suceveanul spune că revendică toată Moldova pentru că bunica sa i-a spus că este urmaşul lui Ştefan cel Mare. Cernoschi pretinde să fie făcut administrator al tuturor proprietăţilor publice din Moldova şi "chiar şi Ţara Românească, dacă se poate".

"Urmaşul" domnitorului moldovean a luat până acum două amenzi: una pentru că a recuzat instanţa cu rea-credinţă şi una pentru introducerea unei cereri tot cu rea-credinţă.
Legislaţia românească nu permite însă instanţelor să claseze cereri doar pentru că sunt formulate cu rea-credinţă.

×
Subiecte în articol: observator