x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrea sa concesioneze biroul institutiei

Vrea sa concesioneze biroul institutiei

22 Dec 2004   •   00:00

Vicepresedintele Consiliului Judetean Valcea, Nicolae Patru, intentioneaza sa concesioneze pentru o perioada de 25 de ani biroul din cadrul acestei institutii.

INTENTIE. Vicepresedintele CJ Valcea crede ca privatizarea intregii institutii va creste pofta de munca a angajatilor
Pe 21 decembrie, presedintele CJ Valcea s-a trezit pe birou cu cererea semnata de unul dintre vicepresedintii institutiei, Nicolae Patru, care ii cerea sa-i aprobe concesionarea spatiului in care-si exercita functia. Spatiul este compus dintr-un birou, un secretariat, un grup sanitar si un oficiu, care insumeaza 36,05 metri patrati.

MOTIVARE. Nicolae Patru a fost ales vicepresedinte al CJ Valcea in urma votului majoritatii consilierilor judeteni. Iata cum isi motiveaza Patru aceasta cerere originala: "In urma alegerii mele in aceasta functie, pentru exercitarea atributiilor, mi-a fost repartizat spatiul, situat in sediul Consiliului Judetean, la etajul III, scara A - turn, pe care l-am reconditionat cu fonduri proprii. Pentru desfasurarea in bune conditii a atributiilor functiei cu care am fost investit, detasat de bulversarile generate de lupta politica, care creeaza o stare demobilizatoare in randul salariatilor CJ, va solicit ca, in temeiul prevederilor art. 1 lit c si art. 5 alin. 2 din Legea nr. 219 din 1998 privind regimul concesiunilor, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale art. 125 alin 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215 din 2001, sa dispuneti intocmirea documentatiei referitoare la concesionarea spatiului".

INVESTITII. Patru crede ca i se cuvine acest spatiu, pentru ca a investit in reconditionarea acestuia 100 de milioane de lei. Lui i se pare normal chiar sa se privatizeze intreg Consiliul Judetean. "Nesiguranta politica a transmis in randul salariatilor o stare de incertitudine. Eu vreau sa le dau pofta de munca prin asta, sa nu le fie frica de faptul ca vor fi schimbati din functii prin instaurarea unui nou Guvern." (Octavian Herta)

POATE FI O GLUMA
Presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buse, crede ca este vorba de o gluma de Craciun a vicelui institutiei. El spune ca a primit cererea lui Patru, insa o va trata ca pe o gluma. Buse crede ca Patru a intrat in spiritul Craciunului, chiar daca cererea acestuia de concesionare a biroului institutiei unde lucreaza are si numar de inregistrare. Cat despre secretarul general al institutiei, Nicolae Dirinea, acesta a primit cu zambete largi intrebarile referitoare la ciudata cerere a vicelui Patru. "Acest spatiu nu poate fi concesionat, pentru ca are o destinatie precisa.

×
Subiecte în articol: observator