x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vreme calda pentru decembrie., dar reapar precipitatiile. Vezi cum va fi vremea in urmatoarele zile

Vreme calda pentru decembrie., dar reapar precipitatiile. Vezi cum va fi vremea in urmatoarele zile

26 Dec 2012   •   22:29
Vreme calda pentru decembrie., dar reapar precipitatiile. Vezi cum va fi vremea in urmatoarele zile

Joi, incepe sa se faca simtit aerul polar, astfel ca temperaturile scad indeosebi in vestul, centrul si nordul tarii, dar, chiar si asa, maximele se situeaza tot peste norma, si anume, intre 1 si 11 grade, cu cele mai ridicate valori in Dobrogea, si in dealurile subcarpatice din sud. Va fi innorat, dar mai razbate si soarele cand si cand, iar pe arii restranse in sud-vest, centru si izolat si in rest, va ploua. La munte, reapar ninsorile, dar pe arii restranse si slabe, in special in Carpatii Orientali.

 
BUCURESTI
 
Vor fi si nori si soare, iar spre seara, trecator, va ploua slab. Maxima va fi atinsa insa pana atunci, 8-9 grade, ceea ce inseamna aproximativ 5 grade peste ce ar fi normal sa avem la aceasta data.
 
MUNTE
 
Vremea se raceste usor si in zona montana, dar chiar si asa valorile termice se vor mentine peste cele specifice sfarsitului lunii decembrie. Cerul va prezenta innorari temporare si pe arii restranse se vor semala precipitatii slabe sub forma de ploaie si trecator lapovita. in nordul Carpatilor Orientali, dar si in zona montana inalta vor predomina ninsorile.
 
Stratul de zapada s-a tasat, iar pe creste la inaltimi de peste 1800 sunt posibile avalanse, riscul pe o scara de la 1 la 5 fiind 3, adica insemnat. Oricum inca este zapada suficienta, ce masoara 51 cm la Sinaia Cota 1500, 39 cm la Predeal, 12 cm la Poiana Brasov, 23 cm la Paltinis, 20 cm la Straja si 18 cm la Arieseni.
 
BANAT, CRISANA, TRANSILVANIA
 
Temperatura aerului va fi mai scazuta cu aproximativ 5 grade fata de miercuri. Astfel la amiaza se vor inregistra 7 grade la Timisoara, 5 grade la Oradea si la Bistrita, Sibiu si Brasov si 1 grad la Miercurea Ciuc. Cand si cand si pe arii restranse vor cadea ploi slabe de scurta durata, iar pe crestele muntilor isi fac aparitia fulgii de nea.
 
In sudul tarii valorile termice se mentin peste normele climatologice ale datei. Maxime care in zonele deluroase vor fi de 10-11 grade, iar la campie putin mai rece, intre 6 si 9 grade. Va fi si soare, dar si nori, iar dimineata in zonele joase pe arii restranse va fi ceata. Spre seara sunt conditii pentru cativa stropi de ploaie.
 
In Dobrogea o zi frumoasa si calda pentru aceasta data. Spre seara vor fi conditii sa ploua slab, maximele, comparabile cu cele de ieri, vor fi de 11 grade in Constanta si de 9 grade la Tulcea.
 
Si Moldova are parte de iarna blanda in aceste zile. Temperaturile se mentin destul de ridicate si astazi – maxime in general intre 6 si 9 grade, posibil mai scazute in zonele joase, unde din nou ceata ar putea persista.
 
VREMEA PE 2 ZILE
 
Vineri vremea schimba foia – se raceste in mai toata tara, iar aspectul zilei va fi dominat de nori si de ceata. Precipitatiile nu vor intarzia sa apara, dar vor fi slabe cantitativ - sub forma de lapovita si ninsoare, in nordul, nord-estul tarii si in zonele de munte, iar in sud-vest va ploua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 2 in Suceava si 9 grade la Pitesti.
 
Si in Bucuresti o zi cu nori si ceata, iar spre seara si noaptea poate chiar sa ploua slab. Temperatura aerului mai scazuta decat in zilele precedente se va situa in jurul valorii de 4 grade.
 
Racirea vremii continua sambata, asta inseamna maxime intre minus 5 si 5 grade si minime sub limita gerului in nord-est si in depresiuni. In sud-vest si sud vor fi precipitatii slabe mixte si doar izolat vor fi conditii de ceata.
 
In Bucuresti, cerul va prezenta innorari temporare in prima parte a zilei, maxima comparabila cu cea de vineri va fi de 3-4 grade.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza precipitatii