x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea face din nou pagube

Vremea face din nou pagube

28 Aug 2004   •   00:00

Fenomenele meteorologice s-au petrecut rapid, potrivit martorilor, iar vantul puternic, ploile si grindina au provocat pagube de miliarde de lei in doar cateva minute.

LUCIAN FLOREA, GABRIELA MLADIN

Peste 38 de localitati hunedorene si alte 12 din judetul Covasna au ramas fara curent electric, in timp ce in Maramures 108 sate nu au avut energie in urma caderii stalpilor de inalta tensiune. Pagubele inregistrate in Mehedinti au fost estimate la 15 miliarde de lei, constituite din acoperisuri smulse de pe blocuri, masini distruse si drumuri blocate. La Satu-Mare mai multe blocuri au ramas partial descoperite, iar aproximativ 200 de localitati n-au mai avut energie electrica. Angajatii Electrica SA au inceput reparatiile din timpul noptii si au continuat pana in cursul zilei de ieri. Si in Gorj, o furtuna puternica si de scurta durata a dus la avarierea a 12 autoturisme din cauza bucatilor din acoperisul unui bloc.

BRASOV. In orasul de la poalele Tampei s-a inregistrat un fenomen meteorologic aparte, denumit meteor rosu, conform spuselor directorului Serviciului de Gospodarire a Apelor Brasov. De la ora 2:25 pana la ora 3:00 s-au inregistrat 22 l pe metrul patrat si, datorita scurgerilor de pe versanti, strazile s-au umplut de noroi si crengi.

BISTRITA-NASAUD. Furtuna care s-a abatut joi noaptea asupra judetului a creat probleme, in special, in zona de munte. O gospodarie lovita de trasnet a luat foc dupa miezul noptii in comuna Santioara, in care au ars peste o suta de metri patrati de acoperis, opt tone de fan, 80 de kilograme de lana si 400 de kilograme de cereale. Localnicii au fost atat de speriati de marimea flacarilor, incat au anuntat initial pompierii ca arde o strada intreaga.

BIHOR. Vijelia a avariat 625 de acoperisuri de case si doua autoturisme, iar 92 de localitati au ramas fara energie electrica. In Oradea, un castan s-a prabusit peste o masina, iar in satul Alparia, vantul a daramat turla bi-sericii.

AVERTISMENT

Meteorologii anuntau miercuri ca vremea se va inrautati, incepand de joi dupa-amiaza si pana sambata, fiind asteptate averse de ploaie, vijelii si chiar grindina. Comisia Centrala de Aparare impotriva Inundatiilor avertiza ca Transilvania si Moldova sunt regiunile cu cel mai mare risc de inundatii in urma ploilor torentiale. Desi in urma ploilor de joi noapte, cotele de aparare ale raurilor din zonele afectate nu au fost depasite, avertismentul ramane valabil.
×
Subiecte în articol: observator