x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 12 februarie 2009

Vremea probabilă 12 februarie 2009

de Dan Panaitescu    |    12 Feb 2009   •   00:00

Ieri, în zona geografică a României au fost valori de temperatură mai mari decât cele obişnuite la această dată. În mare parte din ţară, cerul a prezentat înnorări, însă precipitaţiile au fost foarte puţine şi slabe cantitativ.



Începând chiar de astăzi, vremea se va răci. Scăderea de temperatură, destul de accentuată, se va reflecta şi în valorile maxime, şi în cele minime, dar mai ales în forma precipitatiilor care, în vest, nord şi centru, la deal şi la munte vor fi mai ales sub formă de ninsoare, posibil chiar cu depunere de strat de zăpadă. Astăzi, în Câmpia Româna, dar şi în extremitatea de răsărit vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului. În sudul Moldovei, în jumătatea de est a Munteniei şi în Dobrogea vor fi cantităţi de apă mai însemnate, provenind în principal din ploi. Vântul va avea viteze destul de mari şi schimbări de direcţie în bazinul vestic al Mării Negre, unde ciclonul responsabil de mare parte din evenimentele meteo viitoare va fi centrat cel puţin în prima parte a zilei. Stratul de zăpadă ce urmează să se depună pare să fie mai consistent. Zăpada va fi spulberată de vânt în Carpaţii Orientali şi în judeţele din imediata vecinătate a acestora, spre Moldova, dar şi spre Transilvania. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:        max.: 5°C     min.: –1°C
Periferie:     max.: 4°C    min.: –2°C

Azi (joi):
Cerul va fi mai mult noros şi ziua va ploua, iar vântul va prezenta intensificări. Presiunea atmosferică va creşte uşor, îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Mâine (vineri):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va continua să crească uşor. Maxima: 6°C; minima: –5°C.

Poimâine (sâmbătă):
Cerul va fi mai mult noros şi trecător, în cursul nopţii, vor fi condiţii de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 4°C; minima: –2°C.

LA MUNTE


Azi (joi):
Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros, va ninge pe arii extinse şi se va depune un strat nou de zăpadă. În zona Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25... 30 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, viscolind trecător zăpada.

Mâine (vineri):
Vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi noros şi temporar, mai ales în prima parte a intervalului, va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

Poimâine (sâmbătă):
Cerul va fi mai mult noros şi va mai ninge slab pe arii restrânse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (joi):
Presiunea atmosferică va creşte uşor seara de la valori în jur de 737-738 mm Hg până la valori în jur de 743 mm Hg.

Mâine (vineri):
Presiunea atmosferică va continua să crească uşor de la valori în jur de 743 mm Hg până la valori în jur de 746-747 mm Hg.

×
Subiecte în articol: vantul meteo presiunea atmosferică