În zona geografică a României şi în împrejurimile acesteia, cel puţin astăzi şi mâine, presiunea atmosferică va fi în scădere şi în apropierea suprafeţei solului, dar mai ales în altitudine.
Circulaţia aerului va deveni una de blocaj, aşa încât formaţiunile noroase, de provenienţă mediteraneană, care urmează să determine precipitaţii, vor fi obligate să-şi consume tot potenţialul de umezeală în această parte a continentului. Mai mult de atât, începând de poimâine şi temperatura va fi în scădere şi prin precipitare dar şi ca urmare a pătrunderii unui aer mai rece, la limita inferioară a atmosferei, dinspre Câmpia Rusă. Un plus de umezeală vor primi formaţiunile noroase, care ajung în ţara noastră, de deasupra Mării Negre. În aceste condiţii, mai mult ca sigur, începând de vineri, ploile din ţara noastră se vor transforma în lapoviţă şi în ninsoare, mai întâi în Moldova, apoi şi în Muntenia şi în Dobrogea, dar temperatura va continua să scadă şi după aceea şi în acest fel, sfârşitul de săptămână şi de lună, dar şi prima săptămână a lunii februarie, vor fi cu vreme de iarnă, posibil şi cu strat de zăpadă, chiar în zonele în care el a lipsit de la începutul anotimpului rece. (meteorolog Romica Jurca)
BUCUREŞTI
Centru: max.: 8°C min.: 4°C
Periferie: max.: 7°C min.: 3°C
Azi (miercuri):
Cerul va fi noros şi vor fi ploi moderate cantitativ. Vântul va sufla moderat. Presiunea atmosferică va creşte uşor în a doua parte a intervalului.
Mâine (joi):
Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în primele ore ale zilei şi noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Presiunea atmosferică va continua să crească. Maxima: 8°C, iar minima: 2°C.
Poimâine (vineri):
Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros. În cursul zilei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar noaptea mai ales ninsoare. Vântul va sufla moderat. Maxima: 5°C, iar minima: –1°C.
LA MUNTE
Azi (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1.600 m, vor fi lapoviţe şi ninsori. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură se vor depăşi izolat 25-30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări temporare. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent, tendinţa fiind de uşoară scădere.
Mâine (joi):
Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe arii restrânse în cei Occidentali. Precipitaţiile vor fi mixte în cursul zilei, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta unele intensificări în zona înaltă.
Poimâine (vineri):
Vremea se va răci. Cerul va fi noros şi local va ninge slab, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Vântul va prezenta unele intensificări în zona înaltă.
PRESIUNEA ATMOSFERICĂ
Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu barometrul.
Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va începe să scadă uşor de la valori în jur de 750 mm Hg până la valori de 746...745 mm Hg.
Mâine (joi):
Presiunea atmosferică va creşte mai ales în a doua parte a intervalului de la valori în jur de 745 mm Hg până la valori de 749...750 mm Hg.
Citește pe Antena3.ro