x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea rea a afectat 14 localități din 13 județe. Mai mulți copaci și stâlpi de electricitate, doborâți de vânt

Vremea rea a afectat 14 localități din 13 județe. Mai mulți copaci și stâlpi de electricitate, doborâți de vânt

18 Mar 2021   •   10:50
Vremea rea a afectat 14 localități din 13 județe. Mai mulți copaci și stâlpi de electricitate, doborâți de vânt
Sursa foto: ISU Gorj

Mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți de vânt, fiind avariate o casă și patru mașini. Mai mult, două case și cinci curți au fost inundate, în ultimele 24 de ore. Vremea rea a afectat 14 localități din 13 județe, potrivit IGSU.

În ultimele 24 de ore, precipitațiile semnificative și intensificările vântului au produs efecte în 14 localități din 13 județe, respectiv Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova și Sibiu.

Pompierii au evacuat apa din două case și cinci curți, iar vântul puternic a doborât mai mulți copaci și stâlpi de electricitate, fiind avariate o casă și patru mașini.

O situație deosebită a fost înregistrată în județul Covasna, localitatea Dobârlău, unde pompierii au acționat în cazul unei persoane rănite, după ce un copac a căzut pe autoturismul cu care se deplasa. Persoana rănită a fost transportată la spital, în stare stabilă.

Din cauza vremii nefavorabile traficul rutier a fost blocat pe DN 10/Buzău și pe DJ 641/Folj, și temporar blocat pe DN 1/Prahova, DN 2B, DN 11 și DN 11C/Covasna, DN 14/Mureș, DN 1E, DJ 104, DJ 104B și DJ 105A/Brașov, DJ 641/DJ, DJ 248A/Iași și DJ 15H/Neamț, unde pompierii au intervenit pentru ridicarea copacilor căzuți și curățarea carosabilului.

De asemenea, traficul feroviar a fost temporar întrerupt pe magistrala CFR 400 - tronsonul Malnaș – Bixad/Covasna și pe magistrala CFR 300 - tronsonul Timișul de Jos – Brașov/Brașov din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.

La ora transmiterii știrii, se intervine în județul Buzău, pe DN 10, unde circulația este în continuare blocată din cauza unor stânci căzute.

×
Subiecte în articol: vremea inundatii