x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea rea face ravagii: 19 județe afectate, mașini avariate, sute de copaci căzuți și case inundate

Vremea rea face ravagii: 19 județe afectate, mașini avariate, sute de copaci căzuți și case inundate

de Redacția Jurnalul    |    19 Noi 2023   •   15:00
Vremea rea face ravagii: 19 județe afectate, mașini avariate, sute de copaci căzuți și case inundate
Sursa foto: Antena 3 CNN

Vremea rea din ultima perioadă a afectat 19 județe din țară. Pompierii au intervenit în cazul mai multor mașini avariate, copaci căzuți, inundații și îndepărtarea elementelor de construcție smulse de vânt.

Vântul și precipitațiile sub formă de ploi și ninsori au produs efecte în 68 de localități din 19 județe din sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogei, iar echipajele operative ale IGSU au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la 26 imobile, cât și pentru degajarea a 215 copaci și 11 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil, fiind afectate 51 autoturisme.

De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din patru case, o anexă gospodărească, două curți, patru subsoluri și de pe o stradă.

Pompierii recomandă românilor să evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ, precum și evitarea adăpostirii sau trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vreme rea ravagii