x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea se strică la mijlocul săptămânii

Vremea se strică la mijlocul săptămânii

27 Sep 2010   •   00:00

Săptămâna debutează cu vreme caldă în cea mai mare parte a ţării. Luni şi marţi, temperaturile maxime vor trece de 20 de grade în majoritatea regiunilor. În sud, maximele vor ajunge chiar şi la 27 de grade. Temperaturi mai mici de 20 de grade se vor înregistra doar în câteva oraşe din centrul şi nord-vestul ţării, zone în care sunt aşteptate şi ploi de scurtă durată.



MARŢI

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua în vestul, nordul ţãrii şi la munte, iar noaptea în sud, zone unde, pe arii restrânse, va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat, iar pe crestele montane înalte va prezenta intensificãri susţinute. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

 MIERCURI

Vremea se va rãci. Cerul va prezenta înnorãri şi va ploua pe arii extinse în sudul şi sud-estul ţãrii şi pe arii restrânse în jumãtatea de nord. În zona înaltã de munte trecãtor vor fi posibile precipitaţii mixte. Cantitãţile de apã vor depãşi local 25 .... 30 l/mp în sud-est, îndeosebi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice, dar şi în zona înaltã de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 14 grade în nord-vest şi centru pânã la 23 ... 24 de grade în Bãrãgan şi Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între 4 şi 14 grade. Presiunea atmosferică va creşte în regiunile vestice şi va scădea în cele de sud-est.

 JOI

Vremea va continua sã se rãceascã. Cerul va fi temporar noros. La începutul zilei, va mai ploua pe arii extinse în sud-est, apoi pe arii restrânse, în restul teritoriului. În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri la munte şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade. Spre dimineaţã vor fi condiţii de brumã în depresiuni şi în zona subcarpaticã.

Sursa: meteoplus.ro

×
Subiecte în articol: meteo