x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă legătură aeriană de la Brașov: din acest weekend se zboară și la Dortmund

O nouă legătură aeriană de la Brașov: din acest weekend se zboară și la Dortmund

de Redacție Jurnalul    |    03 Sep 2023   •   07:20
O nouă legătură aeriană de la Brașov: din acest weekend se zboară și la Dortmund
Sursa foto: Aeroportul Internațional Brașov

Legătura aeriană Braşov – Dortmund și retur a fost inaugurată sâmbătă pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Compania WIZZ AIR anunță că a deschis cea de-a doua rută operată pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav: Dortmund – Braşov – Dortmund. Sâmbătă, 2 septembrie, o aeronavă cu 217 pasageri la bord a aterizat la Braşov, la ora locală 14:20. O oră mai târziu, aceasta a decolat spre Dortmund, având la bord 203 pasageri.

Compania aviatică asigură curse între Dortmund şi Braşov de două ori pe săptămână, în fiecare sâmbătă şi marţi, după următorul program: Dortmund 10:30 – Braşov 13:55 și Braşov 14:30 – Dortmund 16:00.

„După ce în urmă cu o lună am început colaborarea cu WIZZ AIR prin deschiderea zborurilor spre şi dinspre Londra, iată că adăugăm la lista rutelor aeriene încă un oraş important la nivel european, Dortmund, o destinaţie pentru care există cerere foarte mare în rândul pasagerilor din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate. Suntem optimişti în privinţa potenţialului de dezvoltare al aeroportului şi contăm pe colaborare bună cu WIZZ AIR, materializată în cât mai multe zboruri şi destinaţii operate de la Braşov”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

856 de pasageri au trecut sâmbătă prin Aeroportul Braşov, pe lângă avioanele care fac legătura cu Dortmund fiind și cursele charter Antalya – Braşov – Antalya.

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav înregistrează valori de trafic în creştere de la o lună la alta. Comparativ cu luna iulie, când au fost 10.044 de pasageri, în august s-a ajuns la 19.105 pasageri. Reprezentanții aeroportului și cei ai companiilor aeriene poartă discuții privind inaugurarea unor rute noi spre Oslo, Dubai, Paris, Dublin, Tel-Aviv și Budapesta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dortmund

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Braşov – Dortmund ghimbav wizz air